Chelios, Niedermayer a Shanahan putujú do Siene slávy NHL

NETKY.SK • 9 Júl 2013, 21:55 • 2 min
Chelios, Niedermayer a Shanahan putujú do Siene slávy NHL

TORONTO - Novými členmi Siene slávy NHL v Toronte sa stanú bývalí vynikajúci hokejisti Chris Chelios, Scott Niedermayer a Brendan Shanahan. Okrem nich prijme Sieň slávy aj niekdajšiu hokejistku Geraldinu Heaneyovú a trénera Freda Shera. Formálna slávnosť sa uskutoční v novembri.

slovakia

left justify in out

Americký obranca Chris Chelios patril k najväčším legendám v zámorskej profilige. Za Montreal, Chicago, Detroit a Atlantu odohral celkovo 1651 zápasov, vyhral trikrát Stanley Cup a trikrát sa stal držiteľom Norrisovej trofeje pre najlepšieho obrancu NHL. Počas neuveriteľných 26 sezón strelil 185 gólov a zaznamenal 763 asistencií, v play-off nastúpil na 266 duelov s bilanciou 31+113. USA reprezentoval na troch zimných olympijských hrách a v roku 2002 získal striebro. Celkovo deväťkrát nastúpil v Zápase hviezd NHL. Kariéru ukončil v 48 rokoch. 

Ďalší obranca Scott Niedermayer je prekvapením výberu špeciálnej komisie Siene slávy, hoci patril k najlepším hráčom svojej éry. Štyrikrát vyhral Stanley Cup, dvakrát sa tešil z triumfu na olympiáde a je aj majstrom sveta. V NHL pôsobil Niedermayer v New Jersey Devils a Anaheime Ducks, celkovo odohral 1263 zápasov s bilanciou 172+568. Je držiteľom Norrisovej trofeje a vyhral aj cenu Conna Smytha pre najužitočnejšieho hráča play-off. 

Brendan Shanahan je trojnásobným víťazom Stanley Cupu a počas 21 sezón v NHL strelil v 1524 zápasoch 656 gólov a zaznamenal 1354 bodov. Bol kandidátom na vstup do Siene už minulý rok, ale nedostal sa tam na úkor Matsa Sundina, Joe Sakica, Pavla Bureho a Adama Oatesa. Bývalý kanadský útočník pracuje momentálne pre NHL a má na starosti bezpečnosť hráčov. V NHL hrával za New Jersey Devils, St. Louis Blues, Hartford Whalers, Detroit Red Wings a New York Rangers. Viackrát reprezentoval Kanadu na vrcholných podujatiach, v roku 2002 sa stal olympijským víťazom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies