Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
15. aug. 2018Marcela
BratislavaBratislava 26°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
12.03.2018 09:00 Gurmán
Cheesecake päťkrát inak
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
12.03.2018 09:00 Gurmán

Cheesecake päťkrát inak



BRATISLAVA - Pripraviť dokonalý cheesecake je tak trochu umenie. Musíte staviť na kvalitné suroviny a trpezlivosť. Cheesecake je totiž lepšie piecť dlhšiu dobu na nižšiu teplotu. Kombinácia opatrného zaobchádzania a poctivých surovín zaručí úplne dokonalý zážitok. Maslový korpus, krémová náplň... Hotové slasť.


Rýchly cheesecake

 

Potrebné suroviny:  1 balenie kakaových bebe sušienok, 50g masla/tuk na pečenie, 2PL kyslej smotany, 250g tvarohu (najlepšie jemný, ale môže byť aj tučný hrudkový), 5PL kyslej smotany, cukor podľa chuti, 2PL vanilkového pudingu

 

Príprava receptu: Sušienky roztlčieme valčekom, alebo hrnčekom, pridáme rozpustené maslo, kyslú smotanu a zmiešame na kompaktné husté cesto. Vystelieme ním nádobu vhodnú do mikrovlnky (janská misa, alebo silikónová forma). Tvaroh vymiešame so smotanou, pudingom a cukrom a nalejeme na cesto do formy. Dáme "upiecť" do mikrovlnky asi na 10 min. Pichneme špajdlu a keď sa nelepí, máme upečené.

 

 

Americký cheesecake

 

Potrebné suroviny: 300 g sušienok, 110 g roztopeného masla, 600 g nátierkového masla bez príchute, 525 g jemného tvarohu, 300 g práškového cukru, 1PL vanilkovej esencie, 6 vajec, 400 g pochúťkovej smotany

 

Prípravareceptu: Pomleté sušienky zmiešame s roztopeným maslom a dobre premiešame, vysypeme do tortovej formy, povtláčame prstami a dáme do chladničky na 10 min. Natierkové maslo, tvaroh, cukor a vanil. esenciu jemne vymixujeme. Postupne pridávame vajcia, zamiešame a potom jemne vmiešame pochúťkovú smotanu. Všetko vylejeme do formy so sušienkami a pečieme asi 1 hod a 15 min. Cheesecake by mal byť hotový vtedy, keď je po okrajoch upečený a v strede trochu redší. Vychladnutý dáme este zachladiť do chladničky na 4 hod.

 

 

Matcha cheesecake

 

Potrebné  suroviny: 125 g maslových sušienok, 75 g zmäknutého masla, 300 g syru Philadelphia, 60 g práškového cukru, 1 ČL vanilkového extraktu, 250 ml smotany na šľahanie, 1 PL čajového prášku Matcha

Príprava receptu: Sušienky rozdrvíme alebo najemno pomelieme, zmiešame ich s maslom a touto zmesou naplníme formu. Korpus riadne utlačíme a zatiaľ odložíme stuhnúť do chladničky. V miske si zmiešame krémový syr, cukor, vanilkový extrakt a Matcha čajový prášok. Smotanu vyšľaháme a zľahka ju vmiešame do zeleného krému. Krém navrstvíme na korpus, cheesecake uložíme do chladničky stuhnúť aspoň na noc.

 

 

Čokoládový cheesecake

 

Potrebné suroviny: Cesto: 150 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 75 g masla alebo Hery /stuhnutej/,1 vajce, štipka

Krém: 350 g čokolády na varenie aspoň 52%, 300 gramov mascarpone alebo nízkotučného tvarohu, 150 ml kyslej smotany, 1 čokoládový puding v prášku, 4 vajcia

 

Príprava receptu: Najskôr si spracujeme suroviny na cesto. Do múky nasekáme maslo alebo Heru, pridáme štipku soli, práškový cukor a zamiesime cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky. Zatiaľ si pripravíme plnku. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, ktorú necháme vychladnúť. Mascarpone vyšľaháme so smotanou a vajciami, pridáme čokoládový puding a rozpustenú čokoládu. Cesto vyberieme z chladničky, rúru predhrejeme na 180°C. Koláčovú formu s priemerom 24-26 cm vymastíme a vysypeme múkou. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, vyložíme ním koláčovú formu tak, aby bolo aj na bokoch, dobre popritláčame a vylejeme naň pripravenú plnku. Pečieme na 180°C 15 minút, potom teplotu znížime a pečieme ešte 50 minút. Necháme dobre vychladnúť a môžeme krájať.

 

 

Oreo fitness čokoládový cheesecake

 

Potrebné suroviny: 500g jemného nízkotučného tvarohu, 250g jemnej ricotty, 1 dcl mlieka, 1 balenie mletej čírej želatíny (20g), 2 odmerky čokoládového proteínu (alebo vanilkového), 2 PL kakaa, 1/2 PL xylitolu, oreo sušienky, jahody

 

Príprava receptu: Želatínu vysypeme do mlieka a necháme napučať. Zatiaľ si v miske zmiešame tvaroh, ricottu, proteín, kakao a dosladíme xylitolom alebo stéviou. Želatínu nahrejeme, rozpustíme a prelejeme do tvarohovej hmoty. Všetko spolu dobre premiešame a vylejeme do okrúhlej formy. Po obvode cheesecaku zatlačíme 8 kúskov oreo sušienok a dezert odložíme stuhnúť do chladničky. Podávame s čerstvými jahodami.

 

 

Prajeme dobrú chuť!

 

Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.



reklama


Zdroj: netky JH

Foto:  Pixabay



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok