Béla
Bugár

Zuzana
Čapútová

Eduard
Chmelár

Gabriela
Drobová

Štefan
Harabin

Marian
Kotleba

Milan
Krajniak

František
Mikloško

Rober
Mistrík

Róber
Švec

Bohumila
Tauchmannová

Juraj
Zábojník

Oskar
Fegyveres

Maroš
Šefčovič
Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
18. jan. 2019Bohdana
BratislavaBratislava
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
12.03.2018 09:00 Gurmán
Cheesecake päťkrát inak
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
12.03.2018 09:00 Gurmán

Cheesecake päťkrát inak



BRATISLAVA - Pripraviť dokonalý cheesecake je tak trochu umenie. Musíte staviť na kvalitné suroviny a trpezlivosť. Cheesecake je totiž lepšie piecť dlhšiu dobu na nižšiu teplotu. Kombinácia opatrného zaobchádzania a poctivých surovín zaručí úplne dokonalý zážitok. Maslový korpus, krémová náplň... Hotové slasť.


Rýchly cheesecake

 

Potrebné suroviny:  1 balenie kakaových bebe sušienok, 50g masla/tuk na pečenie, 2PL kyslej smotany, 250g tvarohu (najlepšie jemný, ale môže byť aj tučný hrudkový), 5PL kyslej smotany, cukor podľa chuti, 2PL vanilkového pudingu

 

Príprava receptu: Sušienky roztlčieme valčekom, alebo hrnčekom, pridáme rozpustené maslo, kyslú smotanu a zmiešame na kompaktné husté cesto. Vystelieme ním nádobu vhodnú do mikrovlnky (janská misa, alebo silikónová forma). Tvaroh vymiešame so smotanou, pudingom a cukrom a nalejeme na cesto do formy. Dáme "upiecť" do mikrovlnky asi na 10 min. Pichneme špajdlu a keď sa nelepí, máme upečené.

 

 

Americký cheesecake

 

Potrebné suroviny: 300 g sušienok, 110 g roztopeného masla, 600 g nátierkového masla bez príchute, 525 g jemného tvarohu, 300 g práškového cukru, 1PL vanilkovej esencie, 6 vajec, 400 g pochúťkovej smotany

 

Prípravareceptu: Pomleté sušienky zmiešame s roztopeným maslom a dobre premiešame, vysypeme do tortovej formy, povtláčame prstami a dáme do chladničky na 10 min. Natierkové maslo, tvaroh, cukor a vanil. esenciu jemne vymixujeme. Postupne pridávame vajcia, zamiešame a potom jemne vmiešame pochúťkovú smotanu. Všetko vylejeme do formy so sušienkami a pečieme asi 1 hod a 15 min. Cheesecake by mal byť hotový vtedy, keď je po okrajoch upečený a v strede trochu redší. Vychladnutý dáme este zachladiť do chladničky na 4 hod.

 

 

Matcha cheesecake

 

Potrebné  suroviny: 125 g maslových sušienok, 75 g zmäknutého masla, 300 g syru Philadelphia, 60 g práškového cukru, 1 ČL vanilkového extraktu, 250 ml smotany na šľahanie, 1 PL čajového prášku Matcha

Príprava receptu: Sušienky rozdrvíme alebo najemno pomelieme, zmiešame ich s maslom a touto zmesou naplníme formu. Korpus riadne utlačíme a zatiaľ odložíme stuhnúť do chladničky. V miske si zmiešame krémový syr, cukor, vanilkový extrakt a Matcha čajový prášok. Smotanu vyšľaháme a zľahka ju vmiešame do zeleného krému. Krém navrstvíme na korpus, cheesecake uložíme do chladničky stuhnúť aspoň na noc.

 

 

Čokoládový cheesecake

 

Potrebné suroviny: Cesto: 150 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 75 g masla alebo Hery /stuhnutej/,1 vajce, štipka

Krém: 350 g čokolády na varenie aspoň 52%, 300 gramov mascarpone alebo nízkotučného tvarohu, 150 ml kyslej smotany, 1 čokoládový puding v prášku, 4 vajcia

 

Príprava receptu: Najskôr si spracujeme suroviny na cesto. Do múky nasekáme maslo alebo Heru, pridáme štipku soli, práškový cukor a zamiesime cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky. Zatiaľ si pripravíme plnku. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, ktorú necháme vychladnúť. Mascarpone vyšľaháme so smotanou a vajciami, pridáme čokoládový puding a rozpustenú čokoládu. Cesto vyberieme z chladničky, rúru predhrejeme na 180°C. Koláčovú formu s priemerom 24-26 cm vymastíme a vysypeme múkou. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, vyložíme ním koláčovú formu tak, aby bolo aj na bokoch, dobre popritláčame a vylejeme naň pripravenú plnku. Pečieme na 180°C 15 minút, potom teplotu znížime a pečieme ešte 50 minút. Necháme dobre vychladnúť a môžeme krájať.

 

 

Oreo fitness čokoládový cheesecake

 

Potrebné suroviny: 500g jemného nízkotučného tvarohu, 250g jemnej ricotty, 1 dcl mlieka, 1 balenie mletej čírej želatíny (20g), 2 odmerky čokoládového proteínu (alebo vanilkového), 2 PL kakaa, 1/2 PL xylitolu, oreo sušienky, jahody

 

Príprava receptu: Želatínu vysypeme do mlieka a necháme napučať. Zatiaľ si v miske zmiešame tvaroh, ricottu, proteín, kakao a dosladíme xylitolom alebo stéviou. Želatínu nahrejeme, rozpustíme a prelejeme do tvarohovej hmoty. Všetko spolu dobre premiešame a vylejeme do okrúhlej formy. Po obvode cheesecaku zatlačíme 8 kúskov oreo sušienok a dezert odložíme stuhnúť do chladničky. Podávame s čerstvými jahodami.

 

 

Prajeme dobrú chuť!

 

Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.



reklama


Zdroj: netky JH

Foto:  Pixabay



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok