Chcete zarábať na kryptomenách? Ponúkame vám 7 spôsobov ako na to

NETKY.SK • 30 Júl 2018, 10:30 • 2 min
Chcete zarábať na kryptomenách? Ponúkame vám 7 spôsobov ako na to

BRATISLAVA – Kryptomeny sa stali mimoriadne diskutovanou témou najmä od roku 2017, keď celý trh zaznamenal mimoriadne prudký rast. Eufória okolo Bitcoinu koncom roka 2017 vyhnala jeho ceny až na 20.000 dolárov, avšak následne prišiel strmý pád. Ako teda minimalizovať riziko strát a zarábať na kryptomenách?

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

1. Ťaženie

 

img

 

Zlaté časy ťaženia kryptomien sú už s najväčšou pravdepodobnosťou za nami, ale aj v roku 2018 to môže byť zaujímavý spôsob vedľajšieho príjmu. Na začiatok je však potrebná väčšia investícia do výkonných grafických kariet, procesorov, alebo ASIC minerov, ktoré budú zvládať čoraz náročnejší algoritmus ťaženia. Samozrejme treba počítať aj s cenou elektriny. Na internete nájdete množstvo krypto kalkulačiek, ktoré vám po zadaní hashing power, ceny elektriny a zvolenej kryptomene vypočítajú denný, mesačný či ročný výnos.

 

Ťaženie kryptomien má tú výhodu, že do nich nemusíte investovať svoj kapitál pri nákupe. Stačí vám vyťažené kryptomeny predávať v čase, keď sa na trhu objaví nejaký hype a ceny vystrelia nahor.

 

2. ICO

 

img

 

V súčasnej dobe je vhodný čas na spustenie vlastnej ICO (počiatočná ponuka mincí), ak máte dobrý podnikateľský nápad s použitím decentralizovanej siete blockchain. Základom je, aby váš nápad oslovil čo najširšie masy ľudí kvôli potenciálnemu využitiu v praxi.

 

Potom si už len stačí zohnať zopár kvalitných programátorov, slušnú marketingovú firmu a môžete sa pustiť do toho. Nevýhodou môžu byť vysoké počiatočné náklady, ktoré sa môžu vyšplhať až do výšky niekoľkých desiatok tisíc eur.

 

3. Trading

 

img

 

Dokážete sa dobre orientovať na trhu s kryptomenami? Tak s nimi začnite obchodovať! Existuje mnoho búrz, kde sa stačí zaregistrovať a môžete začať. Každý trader má svoju vlastnú stratégiu, niektorí investujú do veľkých a známych kryptomien, ktoré sú už ustálené na trhu, kde je však zisk menší. Iní zase investujú radšej do pomerne neznámych kryptomien s malou trhovou kapitalizáciou, ktoré však v prípade úspechu môžu priniesť zisk vo výške niekoľkých tisíc percent.

 

Počiatočná investícia závisí výlučne od vašich možností, môžete investovať 100€, 1.000€ alebo aj 100.000€. Táto možnosť však nie je pre každého a nemali by ste sa do tradingu púšťať, ak nemáte dostatočné vedomosti. Pri tejto možnosti môžete stratiť veľkú časť svojho kapitálu.

 

4. Správa investičného fondu

 

img

 

Keď sa vám však darí na kryptomenách zarábať, tak si môžete založiť vlastný investičný fond, v ktorom budete spravovať kapitál investorov na obchodovanie s kryptomenami. Pri tejto forme podnikania máte podiel na zisku a rovnako aj zarábate aj na poplatkoch za správu kapitálu. Túto variantu však odporúčame len naozaj skúseným traderom.

 

5. E-shop s krypto merchandise

 

img

 

Kryptomeny si vybudovali obrovskú komunitu po celom svete a ich popularita neustále rastie. Ľudia radi nakupujú rôzne predmety s ich obľúbeným hercom, spevákom či nejakým vtipným sloganom. Rovnako to je aj s kryptomenami, stačí si založiť vlastný e-shop, vyvoriť dobrý marketing a môže predávať svoj tovar do celého sveta.

 

V ponuke môžete mať rôzne trička, mikiny, čiapky, šálky, obaly na telefón či podložky pod myš s motívmi rôznych kryptomien. Počiatočná investícia sa môže vyšplhať do výšky zopár tisíc eur, pri šikovnej obchodnej stratégii sa však dá táto investícia veľmi dobre rozložiť.

 

6. Krypto bankomat

 

img

 

Na Slovensku sa moemntálne nachádza už 31 bankomatov s kryptomenami. Ich umiestnenie nájdete na tomto odkaze.

 

Krypto bankomaty sú veľmi dobrým prepojením medzi online krypto priestorom a reálnym svetom. Mnoho ľudí totiž nemá žiadne skúsenosti s burzami alebo nákupom cez internet, ktoré sa často spájajú so zložitou registráciou a overovaním totožnosti.

 

Bankomaty sú tu pre tých, ktorí uprednostňujú osobný a pomerne bezpečný nákup kryptomien, pri zachovaní ich anonymity. Počiatočná investícia tu je opäť vyššia, avšak počet zákazníkov bude časom len stúpať.

 

7. Investičné poradenstvo

 

img

 

Ak nemáte dostatočný kapitál na niektorý z vyššie spomenutých aktivít, tak si môžete založiť poradenskú skupinu na niektorej sociálnej sieti, ktorá bude ponúkať spoplatnený investičný servis v oblasti kryptomien.

 

Ďalšou možnosťou, ktorá je oveľa dôveryhodnejšia, je organizovať osobné konzultácie, kde klienti platia za váš čas a vedomosti. Tieto konzultácie môžu byť aj skupinové.

 

Táto varianta je najmenej náročná na počiatočnú investíciu a na začiatok vám bude stačiť zopár stoviek vo vrecku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona