Chcete si zmeniť zdravotnú poisťovňu? Máte na to ešte týždeň

NETKY.SK • 24 September 2017, 06:55 • 2 min
Chcete si zmeniť zdravotnú poisťovňu? Máte na to ešte týždeň

BRATISLAVA - Na zmenu zdravotnej poisťovne ostáva posledný týždeň.

slovakia

left justify in out

Prepoistiť sa možno do 30. septembra. Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou zatiaľ zaznamenal 72.620 prihlášok (údaj k 1.9.), uviedla pre TASR jeho hovorkyňa Andrea Pivarčiová.

Prihlášku na zmenu od budúceho roka možno podať len do jednej zdravotnej poisťovne. "Úrad je povinný do 20. novembra 2017 zdravotným poisťovniam oznámiť zoznam prihlášok, ktoré je možné potvrdiť ako platné. Informáciu o akceptácii, respektíve neakceptácii prihlášky na zmenu zdravotnej poisťovne poistencovi oznamuje príslušná zdravotná poisťovňa," vysvetlila Pivarčiová.

Zmeniť zdravotnú poisťovňu je možné raz ročne, vždy najneskôr do konca septembra. Zmena sa akceptuje od 1. januára nasledujúceho roka. Poistenci si môžu vybrať medzi štátnou Všeobecnou zdravotnou poisťovňou a súkromnými zdravotnými poisťovňami Dôvera a Union.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies