Chcete sa stať občanom Maurícia? Nie je problém, ale pripravte si poriadny balík peňazí

NETKY.SK • 20 Jún 2018, 16:43 • 2 min
Chcete sa stať občanom Maurícia? Nie je problém, ale pripravte si poriadny balík peňazí

Ostrov Maurícius po novom umožňuje cudzincom získať občianstvo výmenou za príspevok vo výške milión dolárov do štátneho investičného fondu. Ich manželia či manželky a deti potom občianstvo získajú za 100-tisíc dolárov. Uviedla to v stredu BBC s odkazom na vyjadrenia premiéra a ministra financií ostrovného štátu v Indickom oceáne.

slovakia

left justify in out

Cudzinci si tiež budú môcť za 500-tisíc dolárov kúpiť mauricijský pas, ktorý bude ďalším rodinným príslušníkom ponúknutý za 50-tisíc dolárov. Cestovný doklad umožňuje jeho držiteľom navštíviť 121 krajín bez víz.

 

Rozhodnutie vlády sa stretlo aj s hlasitou kritikou opozície. Tá argumentuje tým, že štátna príslušnosť nie je komodita, s ktorou sa dá obchodovať. Kritici tiež namietajú, že sa Mauricius takto stane rajom pre neetické obchodné praktiky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies