Chcete sa stať lordom? Za tútu nepatrnú sumu môžete mať šľachtický titul a pôdu aj vy!

NETKY.SK • 21 Jún 2018, 10:02 • 2 min
Chcete sa stať lordom? Za tútu nepatrnú sumu môžete mať šľachtický titul a pôdu aj vy!

V Škótsku sa rozbehol zaujímavý projekt, vďaka ktorému sa môže stať lordom alebo lady takmer každý.

slovakia

left justify in out

Škótsko je veľmi zvláštna a magická krajina známa mnohými šľachtickými rodmi, ktoré tu stále pôsobia. Mať aristokratický titul je veľkou prestížou a mnohí by boli radi, keby ho mohli získať. Teraz je to možné! Založili tu totiž spoločnosť, ktorá vám ho za istý poplatok sprostredkuje.

 

Spoločnosť, ktorá v Škótsku vlastní a spravuje pozemky zaviedla systém, kedy sa po zaplatení minimálneho poplatku vo výške 29,9 libier môže stať „malým“ lordom alebo lady a získať k tomu pozemok o výmere 0,093 metra štvorcového každý záujemca. Samozrejme, veľkosť pozemku a s tým spojený vklad si môžete nastaviť podľa vlastných preferencií. Všetky investované peniaze budú použité na dobrú vec, na zveľaďovanie daných lokalít v krajine.

 

Peter Bevis, generálny riaditeľ spoločnosti však vysvetlil, ako celý systém funguje. Všetkým záujemcom je jasné, že šľachtický titul v Škótsku sa len tak kúpiť nedá. Ide skôr o gesto dobrej vôle všetkých tých, ktorým záleží na zachovávaní prírodného aj kultúrneho dedičstva krajiny. Vlastníctvo pozemku rovnako nemôže byť úplne oficiálne, nakoľko tu pôdu nemôže legálne vlastniť nikto.

 

Všetci novopečení „aristokrati“ dostanú certifikát, ktorý je potvrdením ich nadobudnutého titulu aj pôdy, ktorá by mala figurovať pod ich menom, no robia to pre zábavu a svoj dobrý pocit, nie prestíž a uznanie. Hoci, ak si to želajú, pri ceremónii, kedy na „svoj“ pozemok prídu, ich môžu oslovovať ako lordov, ak si to želajú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona