Chcete mať krásne vlasy a nechty? Jedzte toto

NETKY.SK • 21 Október 2017, 08:37 • 2 min
Chcete mať krásne vlasy a nechty? Jedzte toto

BRATISLAVA - Trápia vás krehké nechty a poškodené vlasy? Nemusíte hneď utekať za odborníkom. Pomôžu vám potraviny, ktoré máte doma.

slovakia

left justify in out

Vlasy
Ak sa chcete pýšiť dlhou hrivou, mali by ste konzumovať dostatok syra. Podľa najnovších prieskumov pravidelná konzumácia syra napomáha rastu vlasov. 

 

Nedostatok zinku môže vlasy oslabiť, preto je dobré konzumovať potraviny, ktoré týmto minerálom oplývajú, na prvom mieste sú ustrice. Ak ich zaradíte do jedálnička vaše vlasy budú pevné ako nikdy predtým.

 

Losos je tučná ryba bohatá na omega 3 mastné kyseliny. Vďaka nim budú vlasy lesklejšie. Kyseliny tiež napomáhajú lepšiemu rastu vlasov.

 

Špenát je doslova nabitý vitamínmi A, C, obsahuje tiež dostatok železa a beta karoténu. Tie dohromady pomáhajú vlasy lepšie vyživiť, zabraňujú ich vysúšaniu a tým aj lámavosti.

 

obrazok

 

Nechty

Ak vás trápia vysušené lámavé nechty mali by ste konzumovať viac zdravých tukov, nájdete ich napríklad v tučných rybách ako je makrela.

 

Tekvicové semienka majú v sebe zinok a železo, ktoré sú kľúčové pre rast nechtov i pre ich silu.

 

Kakao je bohaté na magnézium, železo, zinok a vápnik. Všetky tieto látky zdraviu nechtov mimoriadne svedčí. Dokonale ich vyživia a nechty sú potom pevné a nelámu sa.

 

obrazok


 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies