Chcete, aby vaše deti boli poslušnejšie? Zaraďte im do jedálnička toto!

NETKY.SK • 15 Január 2018, 12:25 • 2 min
Chcete, aby vaše deti boli poslušnejšie? Zaraďte im do jedálnička toto!

Vedci z Pensylvánskej univerzity prezradili, čo deti upokojí a dokonca im môže zvýšiť IQ.

slovakia

left justify in out

Vedeli ste, že správanie dieťaťa dokáže ovplyvniť výber vhodnej stravy? Potvrdili to vedci z Pensylvánskej univerzity. Vo svojej štúdii hovoria o výnimočných vlastnostiach rybacieho mäsa. Podľa nej má totiž schopnosť mimoriadne pozitívne vplývať na detský temperament.

 

O prospešnosti konzumácie rybacieho mäsa sa veľa hovorí, prospieva tak deťom, ako aj dospelým. Pre svoj vysoký obsah jódu, vitamínu D i omega-3 mastných kyselín by mali byť stabilnou súčasťou jedálnička každého z nás. Odborníci dokonca odporúčajú, aby sa podávalo deťom už od desiateho mesiaca. A majú na to svoj dôvod.

 

Výskum dokázal, že už jedna porcia ryby v priebehu týždňa u detí zlepšuje spánok a zvyšuje hodnotu IQ v priemere o 4 body. Zároveň sa zistilo, že dochádza aj k istým „nápravám“ mravov, znižuje totiž riziko protispoločenského správania sa u detí. Sú tak pokojnejšie  a sústredenejšie.

 

Pri deťoch je, samozrejme, veľmi dôležité dbať na to, aby bola ryba dôsledne vykostená. Odborníci tiež odporúčajú vyhnúť sa druhom ako je žralok, mečúň a makrela. V týchto rybách sa totiž často vyskytujú zvýšené dávky ortute. Naopak preferovanými sú lososy, tuniaky, pstruhy, halibuty či zubáče.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona