Chceme povedať jasné nie privatizácii bratislavských strategických podnikov

NETKY.SK • 10 November 2010, 13:15 • 2 min
Chceme povedať jasné nie privatizácii bratislavských strategických podnikov

Chceme povedať jasné nie privatizácii bratislavských strategických podnikov

slovakia

left justify in out

Opozičná SNS je jednoznačne proti privatizácii strategických podnikov v Bratislave, ako je Bratislavská vodárenská spoločnosť či Odvoz a likvidácia odpadu (OLO). Na dnešnej tlačovej konferencii to uviedol prvý podpredseda národniarov Andrej Danko s tým, že odmieta takéto riešenie finančných problémov hlavného mesta.
To, že sa môžu niektoré podniky privatizovať, pripustil v rozhovore pre denník Sme viceprimátor Bratislavy Milan Cílek. SNS však vidí riešenie napr. v zmrazení rozbehnutých projektov. To by malo podľa neho menšie následky, ako "katastrofa ich odpredaja".
Bratislava podľa Danka nemá koncepciu rozvoja a často naštartuje projekty strategického významu bez vyriešenia vzťahu so štátom. "Tým pádom nie je kryté financovanie," podotkol.
Podpredseda SNS pripomenul, že v hlavnom meste sa často naštartuje projekt, ktorý nie je vôbec podchytený, ako to bolo v prípade metra, kde "do dnešného dňa projekty na metro žerú myši".
Cílek v spomínanom rozhovore uviedol, že napr. OLO potrebuje novú spaľovňu. "Buď pomôže štát, lebo mesto na to nebude mať, alebo bude nutný vstup strategického partnera či PPP projekty. Teda asi sa bude musieť čiastočne privatizovať. Možno to bude dobré, že tieto organizácie budú čiastočne v súkromných rukách. Aspoň sa to odpolitizuje," povedal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies