Chcem si zahrať so synmi vo Švajčiarsku, vtipkuje Chelios

NETKY.SK • 9 November 2013, 10:44 • 2 min
Chcem si zahrať so synmi vo Švajčiarsku, vtipkuje Chelios

TORONTO - Legendárny americký hokejista Chris Chelios má 51 rokov, o pár dní ho uvedú do Siene slávy, ale rád by si ešte zahral hokej niekde v Európe.

slovakia

left justify in out

Má predstavu, že keď jeho synovia doštudujú, vezme ich do peknej európskej krajiny a tam si s nimi zahrá v nejakej súťaži tak ako kedysi Gordie Howe so svojimi synmi v Hartforde.

Synovia Cheliosa Dean a Jake majú 24 a 22 rokov, pomaly končia vysokú školu a hokej hrávajú za Michigan State University. "Občas v rodine zrealizujeme nejaký bláznivý nápad. Moji synovia sa z nejakého záhadného dôvodu nedostali do NHL, tak by sa mohli chytiť v Európe. A ja by som im k tomu mohol pomôcť. Som stále vo forme. Také Švajčiarsko by bolo ideálne. Bol som tam a páčilo sa mi," citujú Cheliosa zámorské médiá. Neskôr americký reprezentačný obranca gréckeho pôvodu, ktorý odohral v NHL rekordných 1651 zápasov, priznal, že iba vtipkoval. Pokračovať v kariére po päťdesiatke by asi nebol dobrý nápad. 

Posledný zápas v NHL absolvoval Chelios 6. apríla 2010 v drese Atlanty, najkrajšie roky kariéry, ktorá trvala od roku 1983, prežil v Chicagu a Detroite. Momentálne pracuje pre Detroit Red Wings ako poradca pre hokejové operácie a občas si ešte zakorčuľuje a ponaháňa puk. "Nie je to však často. Chodievam na ľad s jednou skupinkou v utorok večer, ale viac korčuľujem so synmi v lete ako počas sezóny. Určite si však nenechám ujsť najbližší zápas pod holým nebom v NHL. Tam sa chystám aj na ľad," uviedol Chelios. Atraktívny súboj pod názvom Winter Classic privíta 1. januára 2014 štadión prioritne využívaný na americký futbal Michigan Stadium s kapacitou takmer 110-tisíc divákov. Domáci Detroit Red Wings bude hostiť Toronto Maple Leafs. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies