Chceli vraždiť Britov, tí im teraz zaplatili drahých právnikov

NETKY.SK • 3 Január 2018, 06:00 • 2 min
Chceli vraždiť Britov, tí im teraz zaplatili drahých právnikov

Demokracia ponúka aj takéto paradoxy. Štvorica teroristov odsúdená na doživotie za odhalený plán bombového útoku a útoku sekáčikom získala na svoje právne náklady z peňazí britských daňových poplatníkov 800-tisíc libier. Od tých istých poplatníkov, ktorých chceli vraždiť...

slovakia

left justify in out

Khobaib Hussain (25), Naweed Ali (30), Mohibur Rahman (33) a Tahir Aziz (38) tieto peniaze dostali na zaplatenie svojich právnikov a právnych výloh, informuje britský The Sun.

 

Hovorili si Traja muškatieri a v zašifrovanej diskusnej skupine na internete snovali plány na terorizmus. Ich právnici sa snažili dokázať, že ich klientov polícia zneužila a dôkazy nastrčila. Porota slávneho londýnskeho súdu Old Bailey však mužov odsúdila na doživotie. 

 

Fond ministerstva spravodlivosti nazývaný Legal Aid Agency teraz za týchto podarených mušketierov zaplatí čiastku 790 485 libier (zhruba 891-tisíc eur). Ide samozrejme o peniaze z daní britských občanov. Tých istých, ktorých chcela štvorica vraždiť, píše server Stredoevropan.cz.

 

K zabíjaniu chceli použiť napríklad aj tento sekáčik na mäso, na ktorý vyryli nápis kafir, ktorým moslimovia označujú neveriacich.

 

img

Foto West Midlands Police



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies