Chceli si zarobiť vydieraním, skončili vo väzbe

NETKY.SK • 1 Apríl 2014, 15:01 • 2 min
Chceli si zarobiť vydieraním, skončili vo väzbe

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil päť osôb z vydierania.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťjedenročná Zlatica si takto plánovala zarobiť 25-tisíc eur a pomôcť jej s tým mali aj štyria mladí muži. Obeťou bola žena, ktorá pomáha ľuďom pri exekučných ťažkostiach. Obvinená Zlatica jej takýchto ľudí zháňala a za to dostávala určité percentá z predaja nehnuteľností ako províziu. Chcela však viac a tak oslovila 35-ročného Olivera, 28-ročného Lukáša, 30-ročného Mareka a 28-ročného Andreja, ktorí vydieranú ženu mali zastrašiť už len svojim zjavom.

 

Ako agentúru SITA infomrovala hovorkyňa Prezídia PZ Andrea Dobiášová, všetci sa stretli v januári tohto roka na nitrianskej čerpacej stanici. Zlatica žene pohrozila, že vie všetko o jej rodine a nie je problém zaplatiť za útok bejzbalkou. Na ženu tlačila, aby predala rodinný dom v Drážovciach a vyplatila jej 25-tisíc eur. Koncom marca vydieračov zadržali policajti. Pri akcii zaistili dôkazy súvisiace s trestnou činnosťou. Pätica obvinených skončila vo väzbe, vyšetrovanie prípadu pokračuje.

 

V prípade dokázania viny môžu za mrežami stráviť 10 až 20 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona