Chceli prečistiť potrubie, omylom doň vyliali 18-tisíc litrov whisky

NETKY.SK • 1 Marec 2013, 12:56 • 2 min
Chceli prečistiť potrubie, omylom doň vyliali 18-tisíc litrov whisky

Chceli prečistiť potrubie, omylom doň vyliali 18-tisíc litrov whisky - Zaujímavosti Tisíce litrov škótskej whisky vypustili omylom do kanalizácie v závode na plnenie fliaš v škótskom Dumbartone. Informoval o tom dnes denník Scottish Sun, podľa ktorého sa

slovakia

left justify in out

img

Tisíce litrov škótskej whisky vypustili omylom do kanalizácie v závode na plnenie fliaš v škótskom Dumbartone. Informoval o tom dnes denník Scottish Sun, podľa ktorého sa do odpadového potrubia dostalo 18.000 litrov whisky.K omylu došlo počas nočnej zmeny, keď zamestnanci mali premyť potrubie vodou a saponátom. Namiesto toho však nedopatrením použili whisky pripravenú na fľaškovanie. Na omyl upozornili až zamestnanci miestnych kanalizácií, ktorí po niekoľkých hodinách zaregistrovali veľmi silný zápach alkoholu v odpadovom potrubí.

Chivas Brothers, ktorá v plniarni zamestnáva asi 600 ľudí a vyrába druhú najpredávanejšiu whisky na svete, záležitosť z 26. februára prešetruje.

Vedenie spoločnosti ubezpečilo, že k úniku whisky do miestnej rieky Leven, ani do iných tokov, nedošlo. Únik alkoholu do kanalizačnej siete nemal vplyv ani na procesy čistenia odpadových vôd, k čomu by pri veľkom objeme alkoholu mohlo za suchého a chladného počasia dôjsť, spresnila britská rozhlasová a televízna spoločnosť BBC.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies