Chceli by ste dostávať svoju výplatu vo virtuálnej mene? Japonská spoločnosť ponúka vyplácanie mzdy v bitcoinoch

NETKY.SK • 2 Január 2018, 13:55 • 2 min
Chceli by ste dostávať svoju výplatu vo virtuálnej mene? Japonská spoločnosť ponúka vyplácanie mzdy v bitcoinoch

TOKIO – Japonská internetová spoločnosť GMO Group sa rozhodla, že časť výplat svojim zamestnancom bude vyplácať vo virtuálnej mene. Takýmto spôsobom dá na výber až 4-tisícom svojich pracovníkov.

slovakia

left justify in out

Risk či zisk? Tak nad týmto sa budú musieť zamyslieť zamestnanci spoločnosti GMO Group. Momentálna situácia na burze s kryptomenou je veľmi nestála, preto sa viacerí kritici domnievajú, že spoločnosť chce na seba iba pritiahnuť pozornosť verejnosti, a tak si zabezpečiť želanú reklamu.

 

Zamestnanci sa budú môcť vo výplatný termín rozhodnúť, či budú chcieť celú výplatu v klasickej mene alebo vsadia na virtuálnu menu, ktorá im môže priniesť slušný zisk, ale aj stratu. Francúzsky profesor Massimo Massa sa však obáva, že takýto spôsob môže v ľuďoch spustiť vášeň pre gamblerstvo.

 

„Títo ľudia sa jednoducho stávajú súčasťou hry,“ myslí si profesor. Zamestnancov varuje, že bitcoiny nie sú ničím kryté, takže tu nie je žiadna záruka, že človek nepríde o časť svojej mzdy. Aj napriek nestabilite na trhu a rôznym varovným signálom, veľa ľudí by takúto možnosť privítalo.  

 

Platforma Bitwage, ktorá sa špecializuje práve na premeny miezd do virtuálnej meny, sa tento rok teší skutočne veľkému úspechu. V minulom roku premenili výplaty v hodnote 30-miliónov USD približne 20-tisícom užívateľom z rôznych kútov sveta. Dokonca aj samotným zamestnancom z OSN, Google či Facebooku. Dôvera vo virtuálnu menu je taká veľká, že niektorí zanietenci by kľudne riskovali a uvítali by, keby im bola vyplácaná mzda v plnej výške v internetovej mene.

 

Zakladateľ platformy Jonathan Chester si sám premieňa časť svojej mzdy na bitcoiny. Je presvedčený o tom, že čím väčší počet ľudí bude do bitcoinov investovať, tým viac sa eliminuje riziko prepadu tejto meny.

 

Sú firmy, ktoré takúto možnosť ponúkajú už pár rokov. Bitcoiny nakúpili v čase, keď dosahovali len nízke hodnoty. Dnes si môžu gratulovať, pretože takýmto spôsobom môžu ušetriť veľké finančné prostriedky vynakladané na mzdy svojim zamestnancom.

 

Japonská spoločnosť GMO chce takýmto spôsobom motivovať svojich zamestnancov a vyvolať v nich dôveru vo virtuálnu menu, ktorá má podľa niektorých odborníkov v budúcnosti veľký potenciál.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies