Chceli by ste byť atraktívnejší? Stačí, ak zmeníte tieto drobnosti!

NETKY.SK • 22 Apríl 2018, 12:00 • 2 min
Chceli by ste byť atraktívnejší? Stačí, ak zmeníte tieto drobnosti!

Čo nás v skutočnosti robí atraktívnymi?

slovakia

left justify in out

Kto by sa nechcel páčiť? Priznajme si, či to robíme viac alebo menej vedome, zakaždým, keď sme niekde medzi ľuďmi, snažíme sa byť pre nich atraktívny a zaujímavý. Občas sa ale stáva, že hoci sme dokonale upravený a pekne oblečený, okolie sa viac zaujíma o toho, kto pôsobí navonok úplne nenápadne. Čím to je?

 

Atraktivita totiž nie je len o tom, ako človek vyzerá. Oveľa dôležitejšie je vyžarovanie a správanie jednotlivca. Štúdie preukázali, že drobné zmeny v postoji či jednaní majú okamžitý účinok v súvislosti so zvyšovaním sexepílu. Odborníci teda na základe svojich výskumov spísali niekoľko trikov, ktorými si opačné pohlavie určite podmaníte.

 

Ukázalo sa, že muži, ktorí síce navonok nepôsobili nijako extravagantne, no venovali sa pomoci slabším, priťahovali ženy oveľa viac ako tí, ktorí síce fyzicky zodpovedali predstavám dokonalého partnera, ale nijako sa nezaujímali o pomoc druhým. Z toho vyplýva, že láskavé a ústretové správanie dokáže oveľa viac, než stopercentný zovňajšok.

 

Veľa podľa vedcov robí aj kompliment. Obzvlášť kategória takzvaných metaforických komplimentov, ktoré sú vraj oveľa účinnejšie, než tie bežné. Pokiaľ sa teda muž o žene vyjadrí, že jej chôdza je ako tanec víly, určite bude mať väčší úspech, ako keď skonštatuje, že má pekné šaty. Metaforické komplimenty sú totiž zároveň dôkazom vyššej inteligencie.

 

Priamy očný kontakt a milý úsmev dokážu veľmi veľa. Ani nebudete musieť flirtovať!

 

Zabúdať však netreba ani na držanie tela. V tejto súvislosti odborníci hovoria o takzvanom „otvorenom postoji“, ktorý symbolizuje náklonnosť a dominanciu, čo ľudí priťahuje. Pokiaľ sme teda niekde na verejnosti, je dôležité myslieť na to, že nie je vhodné krížiť ruky ani mať ich pri sedení zložené v lone.

 

Samozrejme, nemožno povedať, že samotný vzhľad nie je dôležitý. Je dobre starať sa o seba, no treba si uvedomiť, že to nie je žiadna záruka úspechu. Pokiaľ by ste ale aj touto cestou chceli upútať pozornosť, oblečte si niečo červené. Muži v červenom vzbudzujú rešpekt a demonštrujú úspech, ženy pôsobia viac sexi. V dave sa tak rozhodne nestratíte.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies