Chcela byť krásna, teraz je mŕtva

NETKY.SK • 27 Január 2018, 08:55 • 2 min
Chcela byť krásna, teraz je mŕtva

Nana Karagianni († 38) bola známa a hlavne obľúbená grécka moderátorka a modelka, ktorá niekoľko rokov bojovala s mentálnou anorexiou. Jej príbeh šokoval celý svet. Túžba po dokonalom a chudom tele ju stála život. Informoval o tom extra.cz.

slovakia

left justify in out

Nana Karagianni sa v Grécku živila ako úspešná moderátorka a modelka a práve v priebehu kariéry modelky sa u nej prejavila mentálna anorexia. Bála sa totiž, že ak by mala na tele veľa tuku, príde o prácu. Keď bola na vrchole kariéry, odmietala si priznať, že by mala problémy s jedlom či dokonca spomínanú anorexiu.

 

Pre kolegov z práce bola extrémne vyziabnutá, ale ona sama sa videla ako obyčajné, chudé dievča. A potrebovala byť ešte tenšia. Sama Nana priznala, že boli časy, keď vážila 25-26 kilogramov! Potom, čo prišla o prácu a jediný, kto jej zostal, bol jej manžel vedela, že problém bude musieť riešiť.

 

A hlavne si priznať, že je naozaj chorá a potrebuje pomoc. Okrem anorexie si vybudovala silnú závislosť na soláriu a jej vzhľad ľudí desil. Jej choroba trvala dlhých 10 rokov a neobišla sa bez množstva hospitalizácií a zdravotných problémov. Jej takmer nulový príjem potravy spôsobil zrútenie a následnú hospitalizáciu, kde jej oznámili zlyhávanie obličiek. Následne upadla do kómy a keď sa prebrala, priznala, že sa smrti bojí a desí ju jej stav aj to, čo sa s ňou deje.

 

"Nikdy by som si nemyslela, že by som mohla umrieť na anorexiu tak, ako mi popísali lekári. Po liečbe v nemocnici mi povedali, že umieram, ale ja im neverím, " povedala Nana v rozhovore v roku 2016. Medzitým sa jej ale začalo rúcať aj manželstvo a jej život bol na kúsky.

 

Psychicky chorá žena sa ale snažila z choroby dostať a tiež nemala problém otvorene hovoriť o svojej poruche. Priznala, že jej detstvo bolo ťažké po tom, čo sa rodičia rozviedli. Bola v tom čase ešte len na základnej škole a stále sa pýtala sama seba, či ju rodičia milujú. Nechceli ich sklamať a drela preto, aby si získala ich pozornosť a lásku.

 

Keď bola v nemocnici, páčilo sa jej tam, pretože jej tam ľudia venovali pozornosť. Nana Karagianni tento boj so zákernou chorobou nakoniec nezvládla a choroba ju dostala. Odišla mladá, mala iba 38 rokov. Jej príbeh by mal byť pre mladé dievčatá varovaním a ukážkou, čo všetko môže mentálna anorexia spôsobiť.

 

Mnoho modeliek aj známych dievčat na sociálnych sieťach deťom a mladistvým ukazujú, ako je skvelé byť chudá a jesť čo najmenej. Toto by malo skončiť.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies