Chcel si kýchnuť, no dopadlo to úplnou katastrofou: Nikdy by vám nenapadlo, že toto sa môže naozaj stať!

NETKY.SK • 18 Január 2018, 11:53 • 2 min
Chcel si kýchnuť, no dopadlo to úplnou katastrofou: Nikdy by vám nenapadlo, že toto sa môže naozaj stať!

Jedno zadržanie kýchnutia sa Britovi postaralo o poriadne problémy.

slovakia

left justify in out

Kýchanie je absolútne prirodzený prejav nášho organizmu, ktorým sa chce telo zbaviť niečoho, čo ho dráždi. Nie vždy je však vhodné nahlas si kýchnuť, preto sa často pokúšame reflex rôzne potlačiť, hoci riziká takéhoto konania sú všeobecne známe. Môže nám totiž privodiť poškodenie sluchu alebo v horšom prípade krvácanie do mozgu. Nikomu by ale zrejme nenapadlo, že sa mu môže roztrhnúť hrdlo!

 

Bizarný úraz postretol mladého Angličana, ktorý sa rozhodol, že svoje kýchnutie zastaví. Zapchal si preto nos a ústa zakryl rukou, aby nikoho nevyrušil hlasným zvukom. Pocítil však nepríjemne prasknutie v krku spojené s prudkou bolesťou. Keď mu po chvíli hrdlo začalo opúchať, rozhodol sa bezodkladne navštíviť lekára.

 

Na pohotovosti mužovi urobili röntgen. Ten odhalil, že potlačený vzduch, ktorý pri zadržaní kýchnutia nemal kam uniknúť, spôsobil roztrhanie tkaniva v hrdle. Z tohto dôvodu si tam pacienta hneď aj nechali.

 

34-ročný Brit tak musel byť hospitalizovaný niekoľko dní a stravu mohol prijímať len pomocou infúzii a hadičiek. Mal tak zrejme dosť času premýšľať o tom, či namiesto toho nebolo lepšie zažiť jedno drobné faux pas.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies