Chcel reprezentovať Slovensko, ale napokon sa vrátil do českého národného tímu

NETKY.SK • 28 December 2017, 09:47 • 2 min
Chcel reprezentovať Slovensko, ale napokon sa vrátil do českého národného tímu

PREŠOV - Už niekoľko rokov patrí k stabilným členom kádra hádzanárov Tatrana Prešov, trinásťnásobného slovenského majstra. Pozvánky do reprezentácie Česka však Tomáš Čípa v ostatnom čase obchádzali. On však túžil reprezentovať a začala sa mu rysovať príležitosť na Slovensku.

slovakia

left justify in out

"Čakal som, ale pozvánka do reprezentácie nechodila, a tak som začal uvažovať o slovenskej reprezentácii. Ešte v lete som bol na sto percent rozhodnutý, že to skúsim na Slovensku, ale teraz sa to zase zmenilo. Aj to však patrí k životu a hádzanej, nikdy nevieme, čo bude zajtra,“ uviedol pre oficiálny web Tatrana Tomáš Číp, ktorý si už vybavoval potrebné dokumenty, aby mohol nastúpiť za tím SR.

 

"Bol som v kontakte s bývalým reprezentačným trénerom Martinom Liptákom a aj prezidentom SZH Jaroslavom Holešom, ktorí mi vo všetkom pomáhali, za čo im ďakujem. Som rád, že o mňa prejavili záujem a súhlasili s tým, že by som mohol hrať za Slovensko. Chýbalo už skutočne málo, len drobnosti, no musel som čakať. A čím dlhšie som vybavoval veci a čakal, tak sa vo mne niečo zmenilo. Na jednej strane ma mrzí, že to nevyšlo, na druhej strane som rád, že budem opäť reprezentovať Česko. Budem sa snažiť ukázať, aby som do reprezentácie chodil častejšie,“ vysvetlil 28-ročný pravý krídelník, ktorého zlákala možnosť dostať sa do nominácie ČR na januárové ME 2018 v Chorvátsku.

Na šampionáte by sa rád predstavil aj Čípov klubový spoluhráč z Prešova Michal Kasal: "Teším sa, že vďaka pôsobeniu v Prešove som sa opäť vrátil do českej reprezentácie a samozrejme, chcem sa v nej udržať." Tretím hráčom Tatrana s pozvánkou do českého národného tímu, ktorý v príprave dvakrát nastúpi aj proti Slovensku, je Jakub Hrstka.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies