Chrbát vás môže bolieť aj zo zlého výberu oblečenia

NETKY.SK • 20 Február 2015, 11:00 • 2 min
Chrbát vás môže bolieť aj zo zlého výberu oblečenia

BRATISLAVA - Ak vás bolí chrbát a vy si myslíte, že za to môže dlhé sedenie v kacelárii alebo prílišné nadšenie na hodine aerobicu môžete sa mýliť. Nepríjemnú bolesť chrbta môže spôsobiť aj zlý výber oblečenia.

slovakia

left justify in out

Určite teraz myslíte na príliš vysoké podpätky alebo na úzke džíny a ani vás nenapadne, že vašu bolesť chrbta môže mať na svedomí aj zlý výber sukne. Čomu sa vyhnúť ak chcete mať rovnú chrbticu?

 

Puzdrová sukňa

Úka sukňa, ktorá vám tlačí kolená k sebe a bráni normálnemu pohybu nôh môže tiež viesť k bolesti chrbta.

 

Náhrdelník

Hlava váži viac ako 4 kg a k tomu si pripočítajte ešte hmotnosť masívneho náhrdelníku. Všetko, čo vás núti vysunúť krk vpred alebo naopak ho zasunúť späť narušuje rovnováhu medzi hlavou a krkom. Potom sa niet čomu čudovať ak budete pociťovať bolesť krčnej chrbtice.

 

Sťahujúce prádlo

Všetko, čo vás sťahuje a obmedzuje vaše dýchanie môže spôsobovať problém.

 

Podpätky

Problémy, ktoré môžu spôsobiť príliš vysoké podpätky a ic časté nosenie ani netrba spomínať. Preto akichnosíte radi a najmä často nezabúdajte aj na svoje zdravie a aspoň vo voľnom čase siahnite po pohodlných topánkachbez podpätkov.

 

Uväzovanie na krku

U žien , ktoré majú väčšie prsia majú plavky, tričká a topy zaväzujúce okolo krku najmä podpornú funkciu. No pozor toto uväzovanie vás núti hlavu vysúvať dopredu a to tiež nepôsobí dobre na vašu chrbticu.

 

Podprsenka

Čipkovaná podprsenka pôsobí sexi ale je vhodná iba na chvíľu. Preto si pri vyberet podprsenku, ktorá je pekná ale poskytuje dostatočnú oporu pre vaše prsia.

 

Ďžíny

Úzke džíny vás obmedzujú v pohybe a môžu zaťažovať vaše kĺby. O opasku ani nehovoríme.

 

Kabelka

Naozaj potrebujete toľko zbytočností vo vašej kabelke? Vyberte to, čo nevyhnutne potrebujete a nenoste kabelku iba na jednom ramene ale ich striedajte.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies