Chávezovi zostávajú podľa bývalého lekára už len dva roky života

NETKY.SK • 17 Október 2011, 23:41 • 2 min
Chávezovi zostávajú podľa bývalého lekára už len dva roky života

Chávezovi zostávajú podľa bývalého lekára už len dva roky života

slovakia

left justify in out

img

Bývalý lekár venezuelského prezidenta Huga Cháveza uviedol, že nádeje na jeho zotavenie z rakoviny sú veľmi malé, pričom ľavicovému lídrovi ostávajú už len dva roky života. Informovala o tom dnes agentúra RIA Novosti
Chávezovo ochorenie obklopuje polemika, oficiálne zdroje však opakovane zdôrazňujú, že stav 57-ročného prezidenta, ktorý podstúpil na Kube tri až štyri chemoterapie, sa každým dňom zlepšuje.
Salvador Navarrete, ktorý pôsobil ako osobný lekár Cháveza od roku 2002 až donedávna, v rozhovore pre nedeľňajšie vydanie mexických novín Milenio označil svoje prognózy za skôr pesimistické.
"Keď to hovorím, znamená to, že mu nezostávajú viac než dva roky," vyhlásil Navarrete. "Súdiac podľa informácií od jeho rodiny má Chávez nádor v panve, sarkóm, a preto dostáva takú agresívnu chemoterapiu," dodal lekár.
Rozhovor zverejnili v deň, keď Chávez odletel na Kubu na ďalšie vyšetrenie. Venezuelský líder v sobotu obyvateľov krajiny ubezpečil, že jeho zdravotný stav sa zlepšuje po kríze spred štyroch mesiacov. "Vďaka Bohu, som živý a zdravý, a na nohách," vyhlásil.
Navarrete vyjadril názor, že rozhodnutie uskutočniť prezidentské voľby vo Venezuele o niekoľko mesiacov skôr súvisí s podlomeným zdravím Cháveza a jeho snahou udržať sa pri moci. Cháveza okrem toho označil za nedôverčivého. 
"Teraz dôveruje už len kubánskym lekárom," dodal s tým, že prezident je tiež posadnutý čistotou, pil denne nespočetné množstvo šálok kávy a niekedy si zapálil cigaretu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies