Chávez poslal naftu sýrskemu prezidentovi Asadovi

NETKY.SK • 28 Február 2012, 12:00 • 2 min
Chávez poslal naftu sýrskemu prezidentovi Asadovi

Chávez poslal naftu sýrskemu prezidentovi Asadovi - Politika Venezuela poskytla najmenej dve dodávky nafty režimu sýrskeho prezidenta Bašára Asada, ktorý čelí západným sankciám v súvislosti s krvavým potláčaním protivládnych protestov. Oznámila to dnes ag

slovakia

left justify in out

img

Venezuela poskytla najmenej dve dodávky nafty režimu sýrskeho prezidenta Bašára Asada, ktorý čelí západným sankciám v súvislosti s krvavým potláčaním protivládnych protestov. Oznámila to dnes agentúra Reuters.
      "(Nedávno) sme poslali najmenej dve dodávky," vyhlásil venezuelský minister energetiky Rafael Ramírez, jeden z najvplyvnejších členov socialistickej vlády prezidenta Huga Cháveza. Caracas je podľa neho pripravený poskytnúť Damasku ďalšiu naftu, "kedykoľvek to bude potrebné".
      Ramírez zdôraznil, že Venezuela má vysokú úroveň spolupráce so Sýriou, "obliehaným štátom", ktorého vládu sa usilujú zvrhnúť "nadnárodné záujmy". 
      Venezuela predstavuje pre Asada jeden z mála zahraničných zdrojov nafty. Podľa agentúry Reuters to môže potenciálne podkopať opatrenia Západu voči Sýrii.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies