Chávez po operácii prisľúbil prehĺbenie venezuelského socializmu

NETKY.SK • 13 Júl 2011, 11:21 • 2 min
Chávez po operácii prisľúbil prehĺbenie venezuelského socializmu

Chávez po operácii prisľúbil prehĺbenie venezuelského socializmu

slovakia

left justify in out

img

Venezuelský prezident Hugo Chávez, ktorý sa zotavuje po operácií rakoviny, prisľúbil ďalšie urýchlenie socialistických reforiem vo svojej krajine.
      "Opozícia spolu s kontrarevolúciou vykrikujú, že Chávez je hotový a zomiera a že prídu politické zmeny," uviedol venezuelský líder v telefonickom vyhlásení, odvysielanom v štátnej televízii.
      Vyjadril pritom presvedčenie, že sa tieto nádeje jeho odporcov nenaplnia a Božia milosť a vlastné odhodlanie ho privedú k uzdraveniu, aby mohol "urýchliť a konsolidovať transformáciu od kapitalistického k socialistickému modelu".
      Chávez (56) sa minulý pondelok vrátil z niekoľkotýždňového pobytu na Kube, kde sa 20. júna podrobil chirurgickému zákroku, pri ktorom mu odstránili z oblasti panvy rakovinový nádor.
      Podľa venezuelskej vlády sa prezident po operácii rýchlo zotavuje. Zábery z posledných dní ho zachytávajú pri cvičení, vedení zasadnutia vlády, či prednášaní prejavu k vojakom. V rámci prísnej rekonvalescencie však musel zmierniť svoj zvyčajne hektický pracovný program a obmedziť dĺžku svojich pravidelných televíznych príhovorov.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies