Chavesovi predĺžili kontrakt, v tíme Orica GreenEdge bude pretekať ďalšie tri roky

NETKY.SK • 9 September 2015, 15:20 • 2 min
Chavesovi predĺžili kontrakt, v tíme Orica GreenEdge bude pretekať ďalšie tri roky

BRATISLAVA - Príjemné cyklistické prekvapenie tohtoročných pretekov Grand Tour Vuelta a Espaňa Esteban Chaves predĺžil kontrakt s tímom Orica GreenEdge do konca sezóny 2018.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročný Kolumbijčan sa dostal do povedomia cyklistickej verejnosti na ešte stále prebiehajúcej Vuelte, kde vyhral dve etapy a počas šiestich dní mal na sebe červený dres pre lídra pretekov. Pred koncom stredajšej 17. etapy, ktorou je individuálna časovka, je jeho držiteľom Joaquim Rodríguez, Chaves za ním na 6. priečke zaostáva o 2:38 min.


"V drese Oricy budem súťažiť ďalšie tri sezóny a teším sa z toho. Cítim sa tu veľmi dobre, ako som už povedal predtým, sme ako v jednej veľkej rodine. Tím mi dal veľkú príležitosť v ťažkej životnej situácií a chcem sa mu za to poďakovať a pracovať preň skutočne tvrdo. Teším sa dôvere, je to pre mňa veľmi dôležité. Mám tri roky čas, aby som dokázal niečo veľké. Na Vuelte som toho ukázal dosť, ale mojím celoživotným cieľom je vyhrať Tour de France," cituje Chavesa portál cyclingnews.com.


Rodák z Bogoty prišiel do austrálskeho tímu v roku 2013, objavil ho súčasný športový riaditeľ Neil Stephens. "Sme skutočne veľmi radi, ako sa Esteban posunul vpred. Je to len potvrdenie všetkého, čo sme si o ňom mysleli. Po zranení sme do neho vložili dôveru a pracovali s ním trpezlivo. Pretransformoval sa na fantastického jazdca," dodal Stephens. Chaves by mal byť na budúci rok lídrom Oricy pre celkové klasifikácie pretekov Grand Tour spolu s britskými dvojičkami Adamom a Simonom Yatesovcami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies