Chatu pod Soliskom opäť zasypal sneh

NETKY.SK • 1 Apríl 2015, 13:27 • 2 min
Chatu pod Soliskom opäť zasypal sneh

VYSOKÉ TATRY – Prvý apríl dnes vo Vysokých Tatrách nestratil nič zo svojej povesti. Počasie si pre chatárov z Chaty pod Soliskom nad Štrbským Plesom pripravilo nemilé prekvapenie.

slovakia

left justify in out

"Ráno sme vstali, a keď sme zbadali tú masu snehu, skoro sme odpadli. Čakali sme, že nasneží, ale že až toľko, bol to šok," uviedol pre TASR chatár Ján Husár. Do rána tu napadlo a nafúkalo asi 30 centimetrov snehu. Na druhej strane, chatárov však bohatá nádielka na začiatku apríla teší, keďže lyžiarska sezóna sa tu tak o niekoľko dní predĺži. "Len keby tak vietor nefúkal, miestami je to aj 30 metrov za sekundu. Také bláznivé aprílové počasie, dá sa povedať, že sneží vodorovne," konštatoval s úsmevom Husár.

 

Ráno sneh odpratávali asi hodinu, teraz to robia priebežne, keďže sneží a fúka naďalej. "Naivne som si myslel, že už budeme mať túto zimu pokoj, ale zase na chate v takej nadmorskej výške musíme byť pripravení na všetko," uzavrel druhý chatár Miloš Spišiak.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies