Cháru nominovali na cenu Marka Messiera, kandidátmi aj Lidström a Doan

NETKY.SK • 7 Jún 2011, 14:22 • 2 min
Cháru nominovali na cenu Marka Messiera, kandidátmi aj Lidström a Doan

Cháru nominovali na cenu Marka Messiera, kandidátmi aj Lidström a Doan

slovakia

left justify in out

img

Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára je jedným z trojice kandidátov na cenu Marka Messiera určenej hokejistovi s najvýraznejšími líderskými schopnosťami v zámorskej NHL. Šesťnásobný víťaz Stanleyho pohára okrem vodcu Bostonu Bruins nominoval aj ďalších dvoch kapitánov – Nicklasa Lidströma z Detroitu a Shanea Doana z Phoenixu. Držiteľa ocenenia spozná verejnosť 22. júna.
      Cena bude mať vo svojej päťročnej histórii svojho piateho víťaza. Messier oznamuje menný zoznam finalistov sám, ale predtým ho konzultuje so svojím poradným tímom. Trofej udeľuje tomu hráčovi, ktorý je podľa neho v danej sezóne najvýraznejšou líderskou osobnosťou, ide svojím spoluhráčom príkladom, motivuje ich, podporuje hokejovú komunitu a charitatívne akcie.
      Chárovi našili kapitánske céčko na dres hneď po jeho príchode do Bostonu v roku 2006 a v prebiehajúcej sezóne sa mu podarilo priviesť Bruins do finále play off NHL. Šesťnásobný najlepší obranca súťaže, Švéd Lidström, prevzal v Detroite kapitánsku úlohu od Steva Yzermana v roku 2009 a pred tromi rokmi doviedol Red Wings k zisku Stanleyho pohára. Kanadský krídelník Doan strávil celú svoju doterajšiu kariéru vo Phoenixe a je jediným pamätníkom zo súčasného kádra, ktorý zažil sťahovanie organizácie z Winnipegu do arizonskej púšte. Kapitánom Coyotes je od roku 2003. Informáciu priniesla oficiálna internetová stránka NHL.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona