Chárov prvý hetrik kariéry odpálil "hurikáov" 7:0: "Dokázal som to!"

NETKY.SK • 18 Január 2011, 08:23 • 2 min
Chárov prvý hetrik kariéry odpálil "hurikáov" 7:0: "Dokázal som to!"

Chárov prvý hetrik kariéry odpálil "hurikáov" 7:0: "Dokázal som to!"

slovakia

left justify in out

img

Kapitán hokejistov Bostonu Bruins Zdeno Chára sa hetrikom podieľal v pondelňajšom súboji NHL na debaklovej prehre Caroliny Hurricanes 0:7 na jej vlastnom ľade . Slovenský reprezentant strelil ešte v úvodnom dejstve svoj ôsmy, resp. deviaty gól v prebiehajúcom ročníku a v záverečnej tretine svoj strelecký koncert vyšperkoval desiatym gólom sezóny. Chára sa presadil pri druhom a treťom presnom zásahu v početnej výhode. "Teraz už môžem povedať - dokázal som to! Predtým sa mi viackrát prihodilo, že som dal dva góly a trafil žŕdku. A teraz, je to ozaj skvelé," vyznal sa Chára reportérom v mixzóne.Pre historicky obrovitého hokejistu s prezývkou "BigZ" je to vôbec prvý hetrik v kariére v NHL. Stal sa len štvrtým obrancom v histórii Bruins, ktorému sa podarilo dosiahnuť hetrik, pred ním to dokázali legendárni Bobby Orr, resp. Ray Bourque a tiež Glen Wesley. Brankár domácich Tim Thomas kryl všetkých 31 striel hostí a zaznamenal siedme čisté konto sezóny.V ďalšej konfrontácii profiligy dokázali hráči New Jersey Devils zaskočiť rivala New York Islanders v Nassau Coliseum a zvíťaziť 5:2. Slovenský obranca domácich Milan Jurčina odohral 3:19 minúty. Diabli sú napriek zlepšeniu v posledných zápasoch stále posledným tímom NHL.

Výsledky: Boston - Carolina 7:0 (za domácich Z. Chára 3+0), New York Islanders - New Jersey 2:5, Phoenix - San Jose 2:4, Montreal - Calgary 5:4 pp, Florida - Atlanta 2:3 pp a sn, Dallas - LA 2:1 pp.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies