Chárov Boston zvíťazil nad Pittsburghom a postúpil do finále o Stanley Cup

NETKY.SK • 8 Jún 2013, 06:46 • 2 min
Chárov Boston zvíťazil nad Pittsburghom a postúpil do finále o Stanley Cup

BOSTON - Hokejisti Bostonu uspeli aj v piatkovom štvrtom stretnutí finále play-off Východnej konferencie v zámorskej NHL doma nad hráčmi Pittsburghu 1:0, v sérii hranej na štyri víťazstvá triumfovali 4:0 na zápasy a v najkratšom možnom termíne tak postúpili do záverečnej série vyraďovacej časti o Stanleyho pohár.

slovakia

left justify in out

Hrdinom piatkového zápasu sa stal obranca Adam McQuaid, ktorý v 46. min prekonal brankára Tomáša Vokouna a zariadil postupový gól. Právom ho vyhlásili za prvú hviezdu duelu. Druhou kľúčovou osobnosťou piatkového stretnutia sa stal brankár "medveďov" Tuukka Rask, ktorý zneškodnil všetkých 26 striel súpera. Za tretiu hviezdu vyhlásili kapitán Bruins slovenského obrancu Zdena Cháru, ktorý síce nebodoval, no odkorčuľoval takmer 26 minút v 28 striedaniach.

Meno finálového súpera Bostonu vzíde z dvojice tímov v Západnej konferencii, Chicago vedie nad Los Angeles už 3:1 na zápasy. 

Výsledok piatkového stretnutia play-off kanadsko-americkej NHL (hrá sa štyri víťazstvá): 
VÝCHODNÁ KONFERENCIA 

Finále - štvrtý zápas: 
Boston Bruins - Pittsburgh Penguins 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) - konečný výsledok série: 4:0, Boston postúpil do finále play-off 
Gól: 46. McQuaid (Marchand, P. Bergeron)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies