Chárov Boston zvíťazil aj vo Washingtone, Lučič s hetrikom Gordieho Howa

NETKY.SK • 20 Október 2010, 10:46 • 2 min
Chárov Boston zvíťazil aj vo Washingtone, Lučič s hetrikom Gordieho Howa

Chárov Boston zvíťazil aj vo Washingtone, Lučič s hetrikom Gordieho Howa

slovakia

left justify in out

img

Hokejisti Bostonu Bruins natiahli v súboji zámorskej NHL proti Washingtonu svoju víťaznú šnúru už na tri zápasy. Všetky štyri doterajšie duely v novej sezóne pritom odohrali na ihriskách súperov. Slovenský obranca Zdeno Chára si pri víťazstve 3:1 pripísal na konto jeden plusový bod a s vyše 29-minútovým pobytom na ľade bol suverénne najvyťaženejším hráčom stretnutia. Ústrednou postavou duelu však bol útočník "medveďov" Milan Lučič, ktorý ku gólu a asistencii pridal v záverečnej tretine aj pästný súboj s domácim obrancom Johnom Erskinom a dosiahol tak hetrik Gordieho Howa. Lučičov spoluhráč z elitného útoku David Krejčí poznamenal, že úspešné ťaženie tímu tkvie v dobrej partii. "Za minulý mesiac sme si vybudovali medzi sebou fungujúcu chémiu, ktorú prenášame aj do zápasov. Počas nich aj na striedačke neustále komunikujeme a hokej nám skutočne chutí," uviedol Krejčí pre portál nhl.com.
      Napínavý duel videli diváci v Nashville, kde sa súboj domáceho tímu s Calgary skončil v riadnom hracom čase bezgólovou remízou. Ako kľúčový moment sa ukázal návrat Reneho Bourquea do zostavy "plameňov" po dvojzápasovej absencii, keď práve on v predĺžení rozhodol o víťazstve hostí svojim prvým presným zásahom v sezóne. Okrem gratulácií od spoluhráčov sa dočkal aj uznania zo strany svojho trénera Brenta Suttera. "S pribúdajúcim časom sa neustále viac dostával do hry. V posledných 12 minútach záverečnej tretiny to bol z jeho strany skutočne výkon veľkého hráča. Často mal puk na hokejke a nakoniec aj strelil víťazný gól," povedal Sutter.
      "Kosatky" z Vancouveru síce v Minnesote otvorili skóre už po 58 sekundách hry zásluhou Daniela Sedina, no ďalších šesť pukov už lovil zo siete iba hosťujúci brankár Roberto Luongo. Ten inkasoval gól v priemere z každej tretej strely a potvrdil tak svoju negatívnu bilanciu v zápasoch na ľade "divochov", kde zo 14 súbojov jeho tím prehral deväťkrát. "Nevybočil z radu nás ostatných. Každý jeden v šatni, vrátane mňa, mohol podať lepší výkon," skonštatoval tréner hostí Alain Vigneault.
      V poslednom zápase San Jose doma nestačilo na Carolinu, ktorej podľahlo 2:5. "Žraloci" po 23 minútach prehrávali už 0:3 a hoci zásluhou dvoch presných zásahov Patricka Marleaua znížili na rozdiel jedného gólu, hostia ďalšími dvoma údermi v záverečnej tretine spečatili svoj triumf. Domácim nebola v konečnom účtovaní nič platná ani skutočnosť, že na súperovho brankára Cama Warda vyslali o 12 striel viac než smerovalo na Anttiho Niemiho. "Jedna vydarená tretina nerozhodne celý zápas. Robili sme chyby, ktoré súper dokázal potrestať," zhodnotil Marleau.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies