Charlton vyzval Rooneyho: Musíš prekonať môj strelecký rekord

NETKY.SK • 25 Marec 2014, 16:51 • 2 min
Charlton vyzval Rooneyho: Musíš prekonať môj strelecký rekord

LONDÝN - Legendárny futbalista Manchestru United Bobby Charlton sa nevie dočkať, kedy Wayne Rooney prekoná jeho rekord v počte strelených gólov v drese "červených diablov".

slovakia

left justify in out

Dvadsaťosemročný útočník Rooney zariadil dvoma gólmi víťazstvo United v sobotňajšom zápase s West Hamom 2:0 a zároveň sa posunul na tretie miesto historickej tabuľky najlepších strelcov klubu. Na konte má už 212 presných zásahov. Druhá priečka patrí jedinému Škótovi v histórii, ktorý vyhral prestížnu cenu pre najlepšieho európskeho futbalistu roka, Denisovi Lawovi (237) a na čele tabuľky najlepších kanonierov kraľuje s 249 gólmi práve Charlton.
     

"Nemám žiadny problém s tým, ak prekoná moje rekordy v počte gólov za Manchester i za anglickú reprezentáciu. Vlastne, povedal som mu, nech to spraví tak rýchlo, ako to len ide! Je to skvelý útočník a skvelý hráč," uviedol pre oficiálnu stránku klubu Charlton. "Očakávam, že práve ja mu odovzdám cenu pre najlepšieho strelca. Takže to musí dokázať," dodal Charlton, ktorý so 49 zásahmi vedie aj tabuľku reprezentačných kanonierov. Rooney ich má na konte 38.
     

Súčasný anglický reprezentant predviedol proti West Hamu výborný výkon, podčiarkol ho prvý gólom, keď volejom takmer z polovice ihriska prekonal domáceho brankára.
     

V prebiehajúcej sezóne ale v lige nazbieral iba 13 presných zásahov. Po odchode dlhoročného trénera Alexa Fergusona sa však nedarí celému mužstvu. United figurujú až na siedmej priečke tabuľky s obrovským 18-bodovým mankom na prvú Chelsea a jedenásťbodovým na miestenku do Ligy majstrov. Nový kouč David Moyes tak má na krku nôž, no Charlton verí, že v tíme ostane. "Neznamená to, že teraz musíme všetko meniť. Som si istý, že sme vybrali toho správneho muža," dodal sedemdesiatšesťročný Sir Bobby Charlton.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies