Charlotte Riley stvárni Kate Middleton v novej dráme od BBC

NETKY.SK • 9 November 2016, 16:10 • 2 min
Charlotte Riley stvárni Kate Middleton v novej dráme od BBC

LONDÝN - Anglická herečka Charlotte Riley stvárni v novej dráme britskej televízie BBC Catherine, vojvodkyňu z Cambridgeu. Novinka bude televíznou adaptáciou divadelnej hry King Charles III. od Mikea Bartletta odohrávajúcej sa v blízkej budúcnosti, keď princ Charles nastúpi na trón po smrti svojej matky, kráľovnej Alžbety II.

slovakia

left justify in out

Tridsaťštyriročná Angličanka, ktorá je manželkou herca Toma Hardyho, sa vyjadrila, že je naozaj nadšená z výzvy zahrať si manželku princa Williama. "Kate Middleton je naozaj zaujímavá žena, najmä v kontexte tejto hry a je výzvou, na ktorú sa naozaj teším," uviedla.


V hre, v ktorej kráľ odmieta podpísať kontroverzný zákon, čo spôsobí krízu v politike a protesty na uliciach, si titulnú úlohu zahrá Tim Pigott-Smith. Ten panovníka stvárnil aj na divadelných doskách. Herecké obsadenie dopĺňajú Oliver Chris ako princ William, Richard Goulding ako jeho brat Harry a Margot Leicester ako Charlesova manželka Camilla. Nakrúcanie snímky, ktorú odvysiela televízna stanica BBC Two, by malo podľa Bartletta začať čoskoro.


Charlotte Riley na začiatku kariéry hrala prevažne v menších televíznych úlohách. V roku 2008 sa objavila v snímke Lekcie neslušného správania (2008), po ktorej nasledoval televízny film Emily Brontëová: Búrlivé výšiny (2009), kde stvárnila jednu z hlavných postáv - Cathy. Okrem toho ju diváci a diváčky mohli vidieť vo filmoch Na hrane zajtrajška (2014), V srdci mora (2015), Londýn v plameňoch (2016) či seriáloch Peaky Blinders - Gangy z Birminghamu (2013) a Jonathan Strange & Mr. Norrell (2015).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies