Charitatívny beh na pomoc bezdomovcom prilákal tisíce účastníkov v Bruseli

NETKY.SK • 27 December 2016, 13:16 • 2 min
Charitatívny beh na pomoc bezdomovcom prilákal tisíce účastníkov v Bruseli

BRUSEL – Siedmy ročník charitatívneho nočného behu prilákal v pondelok večer do bruselských ulíc okolo 24.000 účastníkov. Výťažok z podujatia bude použitý na pomoc bezdomovcom.

slovakia

left justify in out

Známa bruselská soška Manneken-Pis bola počas behu oblečená v drese legendárneho československého bežca a olympionika Emila Zátopka.

 

Bežecké podujatie s názvom "Manneken-Pis Corrida" sa tradične odohráva v srdci Bruselu. Bežci sa stretli o pol deviatej hodine večer na španielskom námestí neďaleko hlavnej železničnej stanice. Mohli si vybrať štvor alebo osemkilometrový okruh.

 

Okrem účastníckeho poplatku každý bežec venoval jedno euro pre belgickú neziskovú organizáciu Vivre ensemble (v preklade "Žime spolu"). Organizácia chce peniaze využiť na poskytnutie ubytovania bezdomovcom. Informáciu priniesla belgická televízia a rozhlas RTBF.

 

Trasa bežeckého podujatia viedla okolo bruselských pamätihodností vrátane sošky Manneken-Pis a vianočnou výzdobou žiariaceho námestia Grand place.

 

"Manneken-Pis sa v uplynulých rokoch stal symbolom týchto bežeckých pretekov. Z behu, ktorý bol tradične individuálnym športom, je dnes spoločenská športová aktivita," uviedol organizátor podujatia Jean-Paul Bruwier.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona