Charita vyzbierala z Fontány di Trevi v Ríme 1,4 milióna eur!

NETKY.SK • 12 Apríl 2017, 17:01 • 2 min
Charita vyzbierala z Fontány di Trevi v Ríme 1,4 milióna eur!

RÍM - Katolícka charita Caritas dostala finančný dar vo výške zhruba 1,4 milióna eur.

slovakia

left justify in out

Ide o sumu, ktorú za minulý rok vyzbierali v jednej z najznámejších rímskych pamätihodností - Fontáne di Trevi. Správa o dare sa objavila v dnešnom vydaní talianskeho denníka La Repubblica, pričom informáciu následne potvrdila aj samotná charitatívna organizácia.

 

Caritas uviedla, že peniaze venovala supermarketu, ktorý ponúka jedlo chudobným rodinám. Financovať z nich bude tiež vývarovne či prístrešky pre migrantov, ako aj ďalšie dobročinné akcie.

 

Veľkolepá rímska fontána bola postavená v 18. storočí v barokovom štýle. Turisti do nej hádžu mince s nádejou, že sa do Večného mesta ešte niekedy vrátia. Suma, ktorú z fontány vyzbierali v roku 2016 bola o viac než 100.000 eur vyššia, než tá, ktorú sa takto podarilo nazhromaždiť v roku 2013, kedy takéto údaje zverejnili naposledy. Fontána totiž rokoch 2014-2015 prešla renováciou a bola z veľkej časti zakrytá.

 

Okrem mincí však zamestnanci Caritasu vo fontáne našli aj celkom iné predmety. Objavili v nej napríklad sväté obrázky pápeža Františka, Panny Márie či talianskeho svätca Pia z Pietrelciny, ale aj náramky, slnečné okuliare, zámky či dokonca niekoľko zubných protéz.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies