Charita poslala na pomoc sýrskym utečencom deväťtisíc eur

NETKY.SK • 25 August 2013, 12:11 • 2 min
Charita poslala na pomoc sýrskym utečencom deväťtisíc eur

BRATISLAVA - Slovenská katolícka charita podporila Charitu Jordánsko a Charitu Libanon, ktoré pomáhajú tisíckam sýrskych utečencov

slovakia

left justify in out

Slovenská katolícka charita (SKCH) poslala na pomoc sýrskym utečencom deväťtisíc eur. Ide o doterajší výnos zbierky, ktorú charita vyhlásila začiatkom apríla. "Po štyroch mesiacoch posielame tritisíc eur Charite Jordánsko a šesťtisíc eur Charite Libanon, ktoré utečencom už niekoľko mesiacov pomáhajú,“ uviedol generálny sekretár SKCH Radovan Gumulák.

Jordánsko aj Libanon čelia podľa Gumuláka neustálemu nárastu počtu utečencov, čo obom krajinám spôsobuje mnohé problémy. Charita Jordánsko aj Charita Libanon prostredníctvom svojich projektov pomáhajú utečencom so Sýrie vyrovnať sa so svojou zložitou situáciou. Ich pomoc sa sústredí najmä na zabezpečenie potravy, ubytovania, zdravotnej pomoci, ale aj výučby detí alebo pomoci pri hľadaní práce. 

Situácia v násilím zmietanej Sýrii negatívne zasiahla desiatky tisíc ľudí. Od vypuknutia konfliktu v marci 2011 bolo podľa údajov Organizácie spojených národov (OSN) zabitých už viac ako 90-tisíc ľudí. Každý mesiac konfliktu sa toto číslo zvyšuje o päťtisíc ľudí. Ďalších šesťtisíc ľudí každý deň pred hrozbou smrti či násilia utečie zo svojich domovov. Pomoc podľa OSN potrebovalo už 6,8 milióna Sýrčanov. Konflikt v Sýrii je tak najhoršou svetovou humanitárnou krízou za posledných 20 rokov. 

Finančne podporiť zbierku SKCH je možné ľubovoľným príspevkom na číslo účtu 4008058424/7500 v ČSOB, variabilný symbol je 195. Výnos zbierky SKCH bude použitý na poskytovanie pomoci sýrskym utečencom, ktorí utiekli do Turecka. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies