Chára? Vybral si dobrý idol, povedal o Marinčinovi tréner Oilers

NETKY.SK • 12 Február 2014, 13:16 • 2 min
Chára? Vybral si dobrý idol, povedal o Marinčinovi tréner Oilers

EDMONTON - V hokejovom Edmontone s nadšením vyprevádzali mladého slovenského obrancu Martina Marinčina na zimné olympijské hry v Soči.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Perspektívny bek, ktorý práve v Rusku 18. februára oslávi 22. narodeniny, sa bude môcť priamo na ľade učiť od svojho veľkého vzoru - Zdena Cháru.

 

"Vybral si dobrý idol. Zdeno je komplexný hokejista. Chcete tvrdú hru? Nech sa páči. Chcete umnú hru? Prosím. Chcete, aby hral 40 minút? Bude. Vie všetko. Som rád, že 'Marty' bude v Soči a môže sa po jeho boku čomusi priučiť," uviedol na klubovom webe Oilers tréner Dallas Eakins. 

Košický rodák telesnou konštrukciou pripomína Cháru v menšom vydaní, meria 192 cm a váži približne 82 kg. Vo svojej premiérovej sezóne v NHL odohral zatiaľ 22 zápasov, na konte má dve asistencie a štyri plusové body. Pred ZOH pravidelne absolvoval na ľade 20-minútové porcie. "Patrí medzi obrancov, ktorí sú schopní tvoriť hru. Olympijské hry budú preňho dôležitým krokom. Musí byť ako špongia, nasať čo najviac skúseností," dodal kouč "olejárov". 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona