Chára: Víťazstvo tímu Európy sa bude oslavovať v ôsmich krajinách

NETKY.SK • 8 September 2016, 15:35 • 2 min
Chára: Víťazstvo tímu Európy sa bude oslavovať v ôsmich krajinách

QUEBEC - Zahral si na troch olympijských hrách, mnohých majstrovstvách sveta a dokonca aj Svetovom pohári, ale blížiace sa podujatie v kanadskom Toronte (17. septembra - 1. októbra) bude aj pre ostrieľaného slovenského hokejistu Zdena Cháru novou skúsenosťou na medzinárodnej scéne. Veď spoločne s ďalšími piatimi krajanmi sa ocitol v tíme Európy, ktorý je špeciálne na SP zostavený z hráčov až ôsmich národností.

slovakia

left justify in out

"Bude to pre mňa novinka. Je to motivujúce, lebo Svetový pohár chýbal na scéne od roku 2004. V našom tíme sú hokejisti z ôsmich rôznych krajín, čo znamená šancu spoznať iných hráčov. Keď zvíťazíme, oslavovať sa bude v ôsmich krajinách," skonštatoval v rozhovore na oficiálnom webe Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) robustný 39-ročný obranca, ktorý bude jedným z asistentom slovinského kapitána mužstva Anžeho Kopitara.

Tímu Európy nebudú počas SP hrať nijakú hymnu. Okrem Slovenska (popri Chárovi sú v ňom aj Jaroslav Halák, Andrej Sekera, Tomáš Tatar, Marián Hossa, Marián Gáborík) má v mužstve zastúpenie aj Rakúsko, Dánsko, Francúzsko, Nemecko, Nórsko, Slovinsko a Švajčiarsko. V základnej A-skupine bude pomiešaný výber čeliť Kanade, USA a Česku. Generálnym manažérom kolektívu je Miroslav Šatan.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies