Chára si vyrovnal osobné maximum, Chicago a New Jersey do play off

NETKY.SK • 2 Apríl 2012, 07:06 • 2 min
 Chára si vyrovnal osobné maximum, Chicago a New Jersey do play off

Chára si vyrovnal osobné maximum, Chicago a New Jersey do play off - Hokej Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára v sobotňajšom zápase zámorskej NHL prispel dvoma asistenciami k triumfu Bostonu Bruins na ľade New York Islanders 6 3 a s 51 bodmi (12+39) vy

slovakia

left justify in out

img

Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára v sobotňajšom zápase zámorskej NHL prispel dvoma asistenciami k triumfu Bostonu Bruins na ľade New York Islanders 6:3 a s 51 bodmi (12+39) vyrovnal svoje osobné maximum zo sezóny 2007/08. Bod za asistenciu zaznamenal aj útočník Chicaga Marián Hossa pri víťazstve v Nashville (5:4). Blackhawks sa tak stali ďalším postupujúcim do play off a počet istých účastníkov nadstavby zaokrúhlilo na desať New Jersey po triumfe v Caroline 5:0.
      Boston má po víťazstve na ľade NY Islanders 6:3 na dosah triumf v Severovýchodnej divízii i druhú priečku vo Východnej konferencii pred play off. Obranca Bruins Zdeno Chára odohral 21,5 minúty a okrem dvoch asistencií a jednej strely na bránku si pripísal na konto i štyri plusové body. Kapitán "medveďov" je v hodnotení plus/mínus s 33 bodmi na druhej priečke NHL, keď má o dva body menej ako jeho spoluhráč Patrice Bergeron. "Hráči vynikajúco odohrali záverečnú tretinu," cituje portál nhl.com trénera Bostonu Claude Juliena, ktorého zverenci vyhrali poslednú časť 4:1. Islanders po prehre prišli aj o teoretickú šancu na účasť v play off a do nadstavby nepostúpili už v piatej sezóne za sebou.
      Philadelphia síce v druhej časti dokázala zmazať proti Ottawe trojgólové manko, no napokon sa z výhry 4:3 po nájazdoch tešili "senátori". Kanadský tím má na siedmej priečke vo Východnej konferencii pred deviatym Buffalom štvorbodový náskok. "Tréner Paul McLean presne vie, čo na nás platí," povedal kapitán Senators Daniel Alfredsson. "Po druhej tretine nám mohol vynadať. Namiesto toho nás upokojil, a to sme potrebovali. Dali sme sa dohromady a v tretej časti sme opäť hrali dobre."
      Buffalo si skomplikovalo boj o play off prehrou v Toronte (3:4), ktoré ukončilo 11-zápasovú sériu prehier na domácom ľade. Andrej Sekera v drese Sabres odohral takmer 23,5 minúty, počas ktorých zaznamenal jeden strelecký pokus a jednu mínusku. Sabres tri zápasy pred koncom základnej časti strácajú dva body na v konferencii ôsmy Washington, ktorý by mal v prípade bodovej rovnosti na svojom konte viac víťazstiev v riadnom hracom čase a v predĺžení.
      Washington naplno zabodoval s Montrealom, keď Capitals napriek dvojgólovému vedeniu rozhodli o svojom triumfe 3:2 až v nájazdoch. V nich brankára Petra Budaja prekonali Matt Hendricks a Alexander Siomin. Budaj v zápase zaznamenal 31 úspešných zákrokov. "Posledné zápasy boli pre nás veľmi ťažké," priznal Alexander Ovečin, ktorý v nájazdoch v súboji proti slovenskému brankárovi neuspel. "Súperi nám však opäť pomohli, keď Toronto vyhralo nad Buffalom. Ďalší duel bude pre nás mimoriadne dôležitý."
      Posledný tím tabuľky z Columbusu počas štyroch dní zdolal už tretieho účastníka play off za sebou. Na Blue Jackets si tentokrát vylámalo zuby St. Louis, ktoré po domácej prehre 2:5 prišlo o prvú priečku v Západnej konferencii. Jaroslav Halák v bránke Blues zaznamenal 28 úspešných zákrokov, no štyrikrát inkasoval a v hodnotení brankárov podľa priemeru inkasovaných gólov na zápas klesol na piatu priečku. Blues si však napriek prehre predčasne zaistili triumf v Centrálnej divízii, prvý od sezóny 1999/2000. Do play off tak vstúpia v najhoršom prípade z druhej priečky vo svojej konferencii. "Rozhodol nedostatok disciplíny v rozhodujúcich fázach. Takto sa nedá vyhrávať. Za stavu 2:3 sme v tretej časti nehrali dobre. Možno sme súpera trochu podcenili," skonštatoval kouč Blues Ken Hitchcock po piatej domácej prehre tímu v riadnom hracom čase v sezóne, keď Columbus využil dve z 8 presiloviek. "Rozhodcovia s našou prehrou nemajú nič spoločné. Čo videli, to odpískali. A mohli vidieť naše hlúpe fauly. Ja by som ich odpískal tiež."
      Blues k divíznemu triumfu pomohlo Chicago, ktoré vyhralo v Nashville 5:4 a vo štvrtej sezóne za sebou si zahrá v play off. Blackhawks v polovici duelu viedli 4:0, no "predátori" počas 15 minút vyrovnali skóre, aby o víťazstve hostí napokon rozhodol Brent Seabrook. "Je to vynikajúce. Tentokrát sme nemuseli čakať na pomoc iného tímu," tešil sa útočník Chicaga Marián Hossa, ktorý v presilovke prihral Dave Bollandovi na druhý gól duelu a so 76 bodmi (29+47) je na 11. priečke v hodnotení produktivity. Slovenský útočník odohral 18,5 minúty, počas ktorých zaznamenal päť striel na bránku a mínusový bod.
      Minnesota zdolala Los Angeles 4:3 po nájazdoch a Kings na čele vyrovnanej Pacifickej divízie majú v Západnej konferencii pred deviatym Dallasom iba dvojbodový náskok.
      Na Kings sa bodovo dotiahol Phoenix, ktorý pokoril Anaheim 4:0. Brankár Mike Smith zaznamenal 44 úspešných zákrokov a po druhom shutoute za sebou natiahol sériu bez gólu na 159:59 min. Jeho spoluhráč Ray Whitney ako 79. hráč v histórii pokoril hranicu 1000 bodov v NHL. "Nebolo to jednoduché," povedal 39-ročný Whitney, ktorý 40 sekúnd po asistencii znamenajúcej tisícku pridal i gól. "Vystriedal som sedem tímov, dvakrát ma vyplatili zo zmluvy a párkrát som bol aj na waiver listine. Niekoľkokrát som si už myslel, že je koniec, o to viac som hrdý na tento výsledok." Ľubomír Višňovský odohral takmer 20,5 minút a na Smitha vyslal dve strely.
      V dueli o ôsmu priečku na západe San Jose bez Michala Handzuša zvíťazilo nad Dallasom 3:0 a má o bod viac ako Stars, s ktorými sa opäť stretne v utorok v Texase. Brankár Sharks Antti Niemi si po 22 úspešných zákrokoch pripísal na svoje konto šiesty shutout v sezóne. "Pritlačili sme sa k múru," skonštatoval kapitán Stars Brenden Morrow. "Teraz musíme trikrát vyhrať. Je fajn, že sa so San Jose stretneme tak skoro, ale ak budeme hrať ako dnes, nedosiahneme dobrý výsledok."
      New Jersey vyhralo v Caroline 5:0 a brankár Martin Brodeur tak po 22 úspešných zákrokoch okrem 119. shutoutu v kariére oslavoval i postup Devils do play off.
      Tampa Bay zdolala Winnipeg 3:2 po predĺžení. V jeho 45. sekunde Steven Stamkos 56. gólom v sezóne rozhodol o konci nádejí Jets na play off. Najlepší strelec NHL zároveň utvoril nový rekord súťaže, keď dal v jednej sezóne už piaty gól v nadstavenom čase. "Keď si uvedomím, ako dlho sa hrá NHL, je úžasné mať pri rekorde svoje meno. Aj keby to bolo iba na krátky čas," tešil sa Stamkos, ktorý má ešte štyri zápasy na to, aby ako prvý hráč od sezóny 2007/08 pokoril 60-gólovú hranicu. "Nikdy som si nepomyslel, že by som mohol dať za rok toľko gólov a prekonať rekord v počte gólov v predĺženiach."
      Vancouver zdolal Calgary 3:2 po predĺžení a Canucks sa so 107 bodmi dotiahli na vedúci tím NHL NY Rangers, ktorý odohral o zápas menej. Flames v kanadskom súboji síce získali 86. bod, no 11. tím Západnej konferencie napriek tomu stratil aj teoretickú šancu na postup do play off.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies