Chára pomohol Bostonu zastaviť Kessela, góly Hossu a Gáboríka

NETKY.SK • 22 Október 2011, 02:14 • 2 min
Chára pomohol Bostonu zastaviť Kessela, góly Hossu a Gáboríka

Chára pomohol Bostonu zastaviť Kessela, góly Hossu a Gáboríka

slovakia

left justify in out

img

V jedenásťzápasovom programe zámorskej NHL v noci na piatok zaznamenali slovenskí hokejisti celkovo päť bodov. Najviac sa darilo obrancovi Bostonu Zdenovi Chárovi, ktorý k víťazstvu 6:2 nad Torontom prispel gólom a dvoma asistenciami. Boli to vôbec prvé body Cháru v novej sezóne a po zápase ho vyhlásili za prvú hviezdu zápasu.
Bruins nielen že pripravili javorovým listom prvú prehru v riadnom hracom čase v sezóne, ale zároveň aj odstavili najproduktívnejšieho hráča doterajšieho priebehu súťaže Phila Kessela. Autor dvanástich bodov v predchádzajúcich piatich vystúpeniach sa dostal za celý zápas k jedinej strele. "Vedeli sme, že rozbehol sezónu v pekelnom tempe, veď vedie kanadské bodovanie a hrá neskutočne dobre. Pokúsili sme sa preto nedať mu žiadny priestor a ani čas," komentoval defenzívny výkon kapitán medveďov Chára.
Už celkovo štvrtý gól zaznamenal útočník Marián Gáborík, ktorý otvoril skóre v dueli na ľade Calgary, kde jeho New York Rangers zvíťazili 3:2 po predĺžení. Gáborík mal v druhej tretine aj ďalšie dve výborné strelecké príležitosti, no v oboch bol úspešnejší švédsky brankár Henrik Karlsson. Rozhodujúci gól dal len dve sekundy pred koncom extradejstva Ryan McDonagh.
Strelecky sa presadil aj ďalší elitný útočník spod Tatier Marián Hossa, ktorý strelou do prázdnej brány spečatil triumf Chicaga v Colorade 3:1 a s piatimi bodmi (3+2) vedie tabuľku produktivity Slovákov. V bránke domácich sa prekonával Semjon Varlamov, no tréner hostí Joel Quenneville si po zápase nevedel vynachváliť spoľahlivosť gólmana Blackhawks Coreyho Crawforda. "Celý zápas podával stabilný výkon. Hral skvele pozične, takže jeho zákroky možno nevyzerali tak efektne, akými skutočne boli," tvrdil tréner jastrabov. Hossa sa k puku dostal v predposlednej minúte, pričom domáci hrali powerplay a navyše aj presilovku, no slovenský kanonier nezaváhal a vsietil už druhý gól Chicaga v oslabení v novom ročníku. 
V súboji Floridy s Buffalom sa zrodil výsledok 0:3. Domáci útočník Tomáš Kopecký nebodoval rovnako ako ani jeho krajan v obrane hostí Andrej Sekera, ktorý si však osobné štatistiky obohatil o plusový bod. Philadelphia v zostave s Andrejom Meszárošom podľahla rozbehnutému Washingtonu 2:5, pričom slovenský zadák strávil na ľade vyše 24 minút, bol najvyťaženejším hráčom celého duelu a na konto si pripísal jeden neúspešný strelecký pokus. Washington dosiahol šiesty triumf v rade a teší sa z historicky najlepšieho vstupu do novej sezóny. Po prvý raz sa výraznejšie pritom presadil aj Alexander Ovečkin, ktorý z troch striel až dvakrát skóroval.
Do čela poradia strelcov sa dostal James Neal z Pittsburghu, ktorý svoj siedmy gól vsietil do bránky Montrealu. Dotiahol sa na Kessela a tučniakom pomohol zvíťaziť 3:1. Canadiens prehrali už štvrtý súboj za sebou. V Edmontone všetko nasvedčovalo tomu, že domáci Oilers konečne pretrhnú smoliarsku osemzápasovú šnúru prehier s Minnesotou, no hosťom v závere vyšlo powerplay a dve sekundy pred koncom tretej tretiny vyrovnal na 1:1 Dany Heatley. V predĺžení sa nerozhodlo a v samostatných nájazdoch ďalšiu prehru olejárov spečatil Matt Cullen.
Už druhé čisté konto v poradí si pripísal brankár Los Angeles Jonathan Quick. Po utorňajšej nule proti St. Louis zaznamenal bezchybnú bilanciu aj proti Phoenixu, zlikvidoval všetkých 28 striel domácich a v kariére sa tak už môže pochváliť šestnástimi zápasmi bez inkasovaného gólu. V Tampe sa výsledkom 4:1 skončili dve série - domáca zložená z piatich neúspechov v poradí a hosťujúca, ktorá sa skladala z troch víťazstiev Islanders za sebou.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies