Chára podľa nhl.com hlavným favoritom na zisk Norrisovej trofeje

NETKY.SK • 11 Marec 2013, 14:02 • 2 min
Chára podľa nhl.com hlavným favoritom na zisk Norrisovej trofeje

NEW YORK - Slovenský hokejista Zdeno Chára je po polovici základnej časti NHL podľa oficiálnej webstránky zámorskej súťaže hlavným kandidátom na zisk Norrisovej trofeje patriacej najlepšiemu obrancovi sezóny.

slovakia

left justify in out

"Chárova sila a schopnosť dobre korčuľovať napriek jeho mohutnej postave mu dáva výhodu, akú nemá žiadny iný hráč," charakterizoval 35-ročného kapitána Bostonu redaktor Corey Masisak z portálu nhl.com. "Je garanciou bezpečnosti pre trénera Claudea Juliena. V prípade potreby je schopný odohrať 30 minút za zápas, čo dáva koučovi súperovho tímu minimálnu šancu, aby jeho hráči uspeli v súboji so Zdenom."

Masisak pripomína, že keď bol Chára na ľade, Bruins strelili 23 gólov a inkasovali iba jedenásť. Pritom kapitán víťazov Stanleyho pohára z roku 2011 pravidelne nastupuje proti najlepším hráčom súperovho mužstva. Podľa stránky Behind The Net iba Dion Phaneuf z Toronta čelil na hracej ploche kvalitnejším protihráčom než trenčiansky rodák, ktorý je v tejto štatistike na druhom mieste.

"Chára hrá v priemere 24 minút za zápas, pričom nastupuje vo všetkých herných situáciách. Ak by niečo mohlo limitovať jeho šance na zisk Norrisovej trofeje, tak je to produktivita. Iba Rod Langway dokázal v minulosti vybojovať toto ocenenie s takým nízkym bodovým priemerom," napísal Masisak z nhl.com. Dvestopäť cm vysoký a 118 kg vážiaci bek strelil v 22 dueloch sezóny štyri góly, ku ktorým pridal päť asistencií. V kolónke +/- sa mu vyníma dvanásť plusiek.

Chára získal Norris Trophy v sezóne 2008/2009 a okrem toho bol ešte štyrikrát jej finalistom. Vlani skončil v hlasovaní tretí za víťazom Erikom Karlssonom z Ottawy a druhým Sheom Weberom z Nashvillu. Podľa oficiálneho portálu NHL sú Chárovými najvážnejšími konkurentmi v boji o tohtoročnú Norrisovu trofej švédsky reprezentant Oliver Ekman-Larsson z Phoenixu a Kanaďan Kris Letang z Pittsburghu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies