Chára nedohral po hrôzostrašnom zákroku na Paciorettyho,hrozí mu suspendácia

NETKY.SK • 9 Marec 2011, 08:53 • 2 min
Chára nedohral po hrôzostrašnom zákroku na Paciorettyho,hrozí mu suspendácia

Chára nedohral po hrôzostrašnom zákroku na Paciorettyho,hrozí mu suspendácia

slovakia

left justify in out

img

Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára nedohral nočný zápas NHL medzi Montrealom a Bostonom (4:1). Kapitán Bruins na konci druhej tretiny pri mantineli tvrdo atakoval útočníka Canadiens Maxa Paciorettyho, ktorého museli po nebezpečnom zákroku odniesť z ľadu na nosidlách. Chára dostal od rozhodcov 5 minút za nedovolené bránenie plus trest do konca zápasu.
Incident sa udial 16 sekúnd pred druhou sirénou za stavu 4:0 pre domácich. Pacioretty sa po ľavom krídle prebíjal do útočného pásma, keď k nemu prikorčuľoval obrovitý slovenský bek a nešetrne ho vrazil na mantinel. Nanešťastie, krídelník "Habs" sa pri tom udrel hlavou o sklenenú výplň oddeľujúcu striedačky. Po hrôzostrašnom náraze zostalo jeho telo bezvládne ležať na ľade. K zranenému útočníkovi okamžite prišiel na pomoc lekár, ten sa však naďalej nehýbal. Po nekonečne dlhých minútach, počas ktorých zavládlo v Bell Centre hrobové ticho, odniesli Paciorettyho na nosidlách do sanitky, odkiaľ ho previezli na pozorovanie do miestnej nemocnice. Podľa tímového hovorcu by Pacioretty mal byť v poriadku. Údajne bol celý čas pri vedomí a dokáže hýbať končatinami.
Canadiens sa z víťazstva vôbec neradovali. Aj priateľská atmosféra v hľadisku rýchlo vyprchala a po hrôzostrašnom momente prišlo k slovným potýčkam fanúšikov Canadiens a Bruins. V jednej sekcii dokonca musela zasiahnuť bezpečnostná služba po tom, čo priaznivec Montrealu kričal na fanúšika hostí "si hrdý, že nosíš ten dres?!"
Chára po zápase povedal, že v žiadnom prípade nemal v úmysle zraniť Paciorettyho a rovnako ako ostatní hráči mal obavu o jeho zdravie. "Vedel som, že sa nachádzame blízko našej striedačky, ale samozrejme nebolo mojím zámerom ho vraziť na tú hranu. Bolo to veľmi nešťastné a stalo sa to v situácii, keď musíte rozmýšľať veľmi rýchlo. Takú vec neplánujete. Hrám tvrdo, fyzicky, ale nikdy som sa nesnažil niekoho zraniť. To nie je môj štýl. Dúfam, že bude v poriadku," vyslovil sa pre nhl.com najvyšší muž v histórii profiligy.
Hráči Montrealu nie sú presvedčení, že Chára konal nevinne. Pripomínajú incident z minulého vzájomného zápasu, keď Pacioretty po strelenom góle strčil do slovenského zadáka a na ľade sa strhla mela. Podľa nich mohlo ísť zo strany kapitána Bruins o odvetný zákrok. "Myslím si, že Chára dobre vedel, že sa tam začína sklo," tvrdí útočník Montrealu Lars Eller. "V hokeji sa veci dejú príliš rýchlo. Nanešťastie, Chára spravil zlé rozhodnutie. Dúfajme, že už to nikdy nezopakuje. Veríme, že Max bude v poriadku," dodal dánsky nováčik.
Podľa zámorských médií hrozí Chárovi dodatočný trest. Podľa hokejového analytika Boba McKenzieho z kanadskej televíznej stanice TSN by mal hviezdny obranca dostať dvojzápasový dištanc.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies