Chára: Napriek zmenám stále máme veľmi dobrý tím

NETKY.SK • 18 September 2015, 12:30 • 2 min
Chára: Napriek zmenám stále máme veľmi dobrý tím

BOSTON - Hokejisti Bostonu pred nadchádzajúcou sezónou NHL naznačili, že po nevydarenom ročníku s nimi bude znova treba počítať v boji o najvyššie priečky. Mužstvo síce opustili kanadské opory Milan Lucic a Dougie Hamilton, ale pevné jadro okolo spoľahlivého brankára Tuuku Raska, obrancu Zdena Cháru a útočníkov Patricea Bergerona, Davida Krejčího a Brada Marchanda zostalo pohromade.

slovakia

left justify in out

"Takto sa teraz skladajú tímy. Okolo štyroch - šiestich špičkových hráčov budujete zvyšok kolektívu. Takých stále máme," pripomenul pre USA Today fínsky gólman Rask, ktorý v uplynulej sezóne chytal s 92,2-percentnou úspešnosťou zákrokov.

 

Bruins zo známejších mien získali krídelníka Matta Beleskeyho, ktorý za Anaheim nastrieľal v minulom ročníku 22 gólov. "Napriek zmenám, ktoré sa udiali, stále máme veľmi dobrý tím. Nikdy nie je jednoduché vidieť odchádzať dlhoročných spoluhráčov či talentovaných hokejistov. Ale taký je biznis. Získali sme však niekoľko nových tvárí, čo je vždy osviežujúce," podotkol slovenský kapitán Zdeno

 

Bostonu naposledy ani 96 bodov nestačilo na prienik do play-off Východnej konferencie. "Celá sezóna bola ako na hojdačke. Nehľadám výhovorky, ale v jednom momente sme mali šesť či sedem hráčov zo zostavy mimo. Nehrali sme konzistentne a chýbal nám zápal, akým sme sa prezentovali v predchádzajúcich rokoch. Niekedy sa objavil, inokedy nie," dodal Chára, v drese Bruins víťaz Norrisovej trofeje pre najlepšieho obrancu (2009) aj Stanleyho pohára (2011).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies