Chára dovolil Paciorettymu skórovať, píše Boston Herald

NETKY.SK • 13 Máj 2014, 11:49 • 2 min
Chára dovolil Paciorettymu skórovať, píše Boston Herald

MONTREAL - Do konca šiesteho zápasu semifinále play-off Východnej konferencie NHL medzi hokejistami Montrealu a Bostonu zostávalo 24 sekúnd, keď sa kapitán hostí Zdeno Chára pobral predčasne do šatne.

slovakia

left justify in out

Chára sa zapojil do šarvátky s Mikom Weaverom aj ďalšími hráčmi a výsledkom bol trest na 2 plus 2 minúty za seknutie a hrubosť. "Bola to iba bitka. To sa stáva," poznamenal Chára po odchode z ľadu. Okrem neho dostal trest aj útočník Bruins Jarome Iginla, dokonca 2+10 minút. "Naši chlapi vyzerajú teraz ako tí zlí, ale keď domáci Markov podrazil Cháru a potom vložil hokejku medzi jeho nohy, niekto už musel zareagovať," poznamenal k zbytočnému incidentu tréner Bostonu Claude Julien. Montreal v zápase číslo šesť doma hladko zvíťazil nad Bostonom 4:0 a posunul sériu do rozhodujúceho siedmeho súboja, ktorý príde na rad v stredu v TD Garden v Bostone.

 

Podľa serveru Boston Herald Chára neodohral v pondelok najlepší zápas. Iba raz vystrelil na súperovu bránku, jednu strelu zblokoval a uštedril dva bodyčeky. Navyše v 36. min mal priamy podiel na druhom góle Montrealu z hokejky Maxa Paciorettyho. Súperovmu útočníkovi v úniku dovolil dostať sa do zakončenia namiesto toho, aby sa do neho natlačil a pokúsil sa ho obrať o puk. Bol to vôbec prvý gól v podaní Paciorettyho v sérii proti Bostonu a rovnako prvý, ktorý inkasovala obranná dvojica Bostonu Chára - Hamilton v rovnovážnom stave piatich proti piatom od hráčov Canadiens. "Snažil som sa vyhodnotiť situáciu po odraze puku. Ocitol sa pri súperovi, ktorý bol zrazu vo výhode oproti mne," vysvetľoval Chára. Brankár Bostonu Tuukka Rask inkriminovaný moment vysvetlil ako jeho nedorozumenie s Chárom. "Pozreli sme sa so Zdenom na seba. Ja som si myslel, že pôjde za pukom a on zasa, že sa ja zapojím do hry. Nakoniec bol z toho ďalší darček pre súpera," cituje Raska bostonherald.com. 

 

Americké médiá vyčítajú Chárovi aj pasivitu v útočnom pásme, na ktorú nie sú z jeho zápasov v drese Bruins zvyknutí. Slovenský obor na korčuliach k tomu poznamenal: "Niekedy sa prihodia aj také zápasy. Ak sa dostanem k puku v ofenzívnej zóne, väčšinou sa ho snažím rýchlo poslať na bránku. Ak je však pri mne priveľa hráčov súpera, radšej sa snažím puk udržať v hre pre spoluhráčov." 

 

Na Cháru a celý Boston čaká v stredu deviaty duel číslo 7 v play-off NHL od sezóny 2007/2008, čiže odvtedy, čo si slovenský kapitán oblieka dres "medveďov" a hrá s ním vo vyraďovacej časti NHL. Bilancia v zápasoch o všetko je zatiaľ vyrovnaná: 4 víťazstvá - 4 prehry. "Musíme sa ešte raz skoncentrovať, zostať pozitívni a pripraviť sa na veľký zápas," zakončil Chára. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies