Chára asistoval a pripísal si dve plusky

NETKY.SK • 5 Máj 2013, 10:04 • 2 min
Chára asistoval a pripísal si dve plusky

NEW YORK - Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára si vďaka prvej asistencii otvoril účet kanadského bodovania v play off NHL, ale jeho tím Boston Bruins prehral doma s Torontom Maple Leafs 2:4. Javorové listy tak vyrovnali stav série vo štvrťfinále play off Východnej konferencie na 1:1.

slovakia

left justify in out

Vo vypredanej hale TD Garden očakávali diváci podobný scenár, ako v prvom dueli, v ktorom medvede v podstate prevalcovali Toronto a vyhrali 4:1. Domácich Bruins síce v 22. minúte poslal do vedenia Nathan Horton, v ďalšom priebehu ale mali navrch hostia. Obrat skóre ešte v druhej tretine Maple Leafs vystrieľal útočník Joffrey Lupul. Najskôr vyrovnal na 1:1 v presilovke a do trháku svoje farby poslal v 32. minúte. Kľúčovú akciu zápasu potom predviedol len 53 sekúnd po štarte tretej tretiny Phil Kassel.

Americký útočník, ktorého pred štyrmi rokmi vytrejdovali práve z Bostonu do Toronta, sa proti medveďom presadil gólovo po prvý raz a hneď to bol gól víťazný. Kessel sa presadil z brejku. V čase 50:35 sa presadil obranca Bostonu Johnny Boychuk a znížil stratu domácich na najtesnejší rozdiel. Posledné slovo si ale vzal v 57. minúte torontský James van Riemsdyk, ktorý si efektne spracoval puk chrbtom k bránke a rýchlou kľučkou našiel škáru medzi žŕdkou a chráničom brankára Tuukku Raska - 4:2 pre Maple Leafs. Chára strávil zo všetkých hráčov na ľade najviac minút 25:49 a zaznamenal aj dva plusové body.

Už v tradične v defenzívne ladenom stretnutí Západnej konferencie medzi Los Angeles Kings a St. Louis Blues rozhodla o výhre domácich jediná akcia. Víťazný gól dal v 25. minúte ofenzívny ruský zadák Slava Vojnov. Brankár Kings Jonathan Quick zastavil všetkých 30 striel hostí a zaznamenal piaty shutout v play off v kariére. Obhajca Stanley Cupu tak po dvoch prehrách znížil stav série na 1:2. Quick v tejto sérii zastavil 93 z 97 striel. V tíme St. Louis robil slovenský brankár Jaroslav Halák opäť iba náhradníka Brianovi Elliottovi. "Nie je žiadnym tajomstvom, že ak nieto prehrával v sérii 0:3, tak sa z toho deficitu už väčšinou nedostal. Preto sme potrebovali tento tretí duel vyhrať," povedal krídelník Kings Justin Williams. "Samozrejme, je to len prvý zo štyroch potrebných krokov, ale nesmierne dôležitý. Teraz sme dostali súpera trochu pod tlak, takže uvidíme, čo sa stane."

Hokejisti Washingtonu zvíťazili ešte v sobotňajšom druhom zápase 1. kola play off Východnej konferencie zámorskej NHL nad New Yorkom Rangers 1:0 po predĺžení. Víťazný gól strelil v 68. minúte Mike Green a Capitals vedú v sérii 2:0 na zápasy. Svoje prvé čisté konto kariéry v play off NHL ustrážil brankár Braden Holtby, ktorý pochytal 24 pokusov Rangers a pri akcii kanoniera Ricka Nasha z riadnej hracej doby mu pomohla aj žŕdka. Jednotka v bránke jazdcov Henrik Lundqvist čelil dokonca 38 strelám a za predvedený výkon ho vyhlásili za prvú hviezdu večera.

Anaheim sa ujal vedenia

V súboji Západnej konferencie sa Anaheim ujal vedenia 2:1 na zápasy po hladkej výhre 4:0 v Detroite. Diváci v Joe Louis Arene zostali sklamaní, pretože ich miláčikovia prehrali a navyše po prvý raz od roku 2007 nedali v zápase play off ani jeden gól. Dôležitým momentom bol tvrdý zákrok Justina Abdelkadera na obrancu Toniho Lydmana z 36. minúty, po ktorom hrali Red Wings v päťminútovom oslabení. Anaheim danú výhodu pretavil v úvodný gól zásluhou Nicka Bonina.

Na začiatku tretieho dejstva hrali presilovku pre zmenu domáci, gól ale oslavovali znova Ducks. Obrovskú chybu v rozohrávke totiž predviedol útočník Damien Brunner, ktorého zaváhanie chladnokrvne potrestal kapitán hostí Ryan Getzlaf. Víťazstvo Anaheimu následne v 49. a 54. minúte ešte spečatili Emerson Etem a Matt Beleskey. Brankár káčerov Jonas Miller potreboval na čisté konto 23 zákrokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies