Chára a Handzuš s 1+1 i výhrami, Gáboríkove asistencie na triumf nestačili

NETKY.SK • 1 Február 2012, 08:19 • 2 min
Chára a Handzuš s 1+1 i výhrami, Gáboríkove asistencie na triumf nestačili

Chára a Handzuš s 1+1 i výhrami, Gáboríkove asistencie na triumf nestačili

slovakia

left justify in out

img

Až traja slovenskí hokejisti si v zámorskej NHL prilepšili svoje štatistiky o dva kanadské body v noci na stredu, počas ktorej si predĺžilo odpočinok po prestížnom All Star víkende iba kvarteto účastníkov ligy. Kapitán Bostonu Zdeno Chára (1+1) i center San Jose Michal Handzuš (1+1) sa tešili so svojimi spoluhráčmi z víťazstiev, kým dve asistencie krídelníka NY Rangers Mariána Gáboríka stačili iba na zisk jedného bodu po prehre "jazdcov" v New Jersey 3:4 po nájazdoch. Štvrtým bodujúcim Slovákom bol pri výhre Anaheimu 4:1 "asistujúci" obranca Ducks Ľubomír Višňovský.
      Boston napínal svojich fanúšikov poriadne dlho, v 40. minúte prehrával ešte 1:3, no potom sériou troch gólov, na ktoré už hosťujúca Ottawa nenašla odpoveď, naklonil misky váh na svoju stranu. Chára v TD Garden otvoril skóre z presilovky svojím 8. gólom v sezóne, no v dueli si pripísal aj mínusku.
      S veľkou chuťou hrajúci Michal Handzuš pomohol k jasnej výhre San Jose nad Columbusom 6:0 svojím 18. a 19. bodom v sezóne. V tom istom zápase vynikol výkonom aj jeho spoluhráč Joe Thornton, autor dvoch gólov a asistencie. Vo výsledkovo jasnom dueli nebola núdza ani o pästiarske vložky, hráči obstarali za 60 minút až päť bitiek.
      Gáborík a Rangers nezvládli nájazdové rozuzlenie, v ktorom "hojdačkový" zápas na ľade Devils vrcholil. Váha zodpovednosti skórovať v roli posledného exekútora ležala na pleciach slovenského kanoniera, no Slováka vychytal Martin Brodeur a Devils vyhrali jediným premeneným nájazdom Iľju Kovalčuka.  
      Trinástu asistenciu v ročníku si pripísal Višňovský, v "zvieracej" konfrontácii zariadil víťazstvo "káčerov" nad "kojotmi" čistým hetrikom v druhej tretine Andrew Cogliano.  
      Svedkom ešte väčšieho obratu než v Bostone boli diváci v St. Paul, zrejme ich to však nepotešilo, keďže domáci Wild stratili vedenie 4:1 v záverečnej tretine a Nashville štyrmi gólmi za 10 minút otočil skóre vo vlastný prospech na 5:4. 
      Brankár Peter Budaj sa k slovu v dueli jeho Montrealu a Buffala nedostal, v divíznom derby vyhrali hosťujúci Sabres 3:1. 

      výsledky:
      Boston - Ottawa 4:3 /za domácich Zdeno Chára 1+1/, New Jersey - NY Rangers 4:3 sn /za hostí Marián Gáborík 0+2/, Philadelphia - Winnipeg 1:2 sn, Pittsburgh - Toronto 5:4 sn, Carolina - NY Islanders 2:5, Montreal - Buffalo 1:3, Tampa Bay - Washington 4:3 pp, Minnesota - Nashville 4:5, Calgary - Detroit 1:3, Phoenix - Anaheim 1:4 /za hostí Ľubomír Višňovský 0+1/, Edmontom - Colorado 3:2, Vancouver - Chicago 3:2 pp, San Jose - Columbus 6:0 /za domácich Michal Handzuš 1+1/.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona