Chára 10. najlepším hráčom ligy, v päťdesiatke zo Slovákov ešte Hossa

NETKY.SK • 5 Október 2011, 18:34 • 2 min
Chára 10. najlepším hráčom ligy, v päťdesiatke zo Slovákov ešte Hossa

Chára 10. najlepším hráčom ligy, v päťdesiatke zo Slovákov ešte Hossa

slovakia

left justify in out

img

Slovenský kapitán bostonských "medveďov" Zdeno Chára je pred nadchádzajúcim ročníkom desiatym najlepším hráčom zámorskej hokejovej NHL. Vyplýva to z predsezónneho hodnotenia individualít televíznej stanice TSN. Do prvej päťdesiatky sa zmestil aj ďalší Slovák Marián Hossa na 46. mieste. 
Na prvých dvoch miestach sa od minulého roka nič nezmenilo - na čele rebríčka kraľuje kapitán Pittsburghu Penguins Sidney Crosby, ktorý je však pre problémy vyplývajúce z otrasu mozgu stále v neistote, či sa stihne dať zdravotne do poriadku na úvodný zápas ročníka. Druhý je Rus Alexander Ovečkin z Washingtonu Capitals, tretí jeho krajan a ťahúň Detroitu Red Wings Pavel Dacjuk. Nasledujú bratia Sedinovci - na 4. mieste Henrik, na 5. Daniel. Po nich idú poslední dvaja laureáti trofeje Mauricea Richarda - prvý poltucet uzatvára kanonier Tampy Bay Steven Stamkos a na 7. mieste je útočník Anaheimu Ducks Corey Perry. Ôsmy je r Chicaga Jonathan Toews, 9. ďalší reprezentant tímu "bleskov" z Floridy Martin St. Louis. 
Vôbec najvyššie postaveným obrancom v rebríčku je na 10. mieste Chára, ku ktorému komentátori televízie poznamenávajú: "Chára mal masívny defenzívny pilier počas základnej časti a kľúčový faktor Bruins v celom úspešnom ťažení za Stanleyho pohárom." Tridsaťštyriročný zadák si oproti vlaňajšku polepšil o 13 miest, minulý rok sa umiestnil najvyšší hokejista ligy na 23. mieste.
V najlepšej päťdesiatke sa nachádza aj ďalší hokejista spod Tatier - Marián Hossa na 46. priečke. Celkovo je piatym hráčom Chicaga Blackhawks, ktorý sa môže pochváliť účasťou v rebríčku. "Stále je to hráč, ktorý sa môže pochváliť priemerne takmer jedným kanadským bodom na zápas, ale znovu mal problémy zostať zdravý počas celého ročníka. V minulej sezóne odohral 65, sezónu predtým iba 57 duelov." Hossa bol pred rokom zaradený na 35. miesto. 
Najvyššie spomedzi brankárov hodnotili Tima Thomasa, spoluhráča Cháru klasifikovali na 14. mieste, druhým najlepším je Pekka Rinne z Nashvile Predators (28.), hneď za ním je Carey Price z Montrealu Canadiens (30.). Osem tímov nemá medzi päťdesiatkou najlepších zastúpenie - z toho sú štyri kanadské Ottawa, Winnipeg, Toronto a Edmonton, druhá polovica je z USA: Florida, Minnesota, NY Islanders, St. Louis. Podľa očakávania minirebríček národností vedú Kanaďania (26), nasledujú Američania (9) a Švédi (7), Rusi (4), Slováci (2) a po jednom hráčovi majú Fíni a Slovinci. 
Z rebríčka vypadol pre slabšiu minulú sezónu v drese NY Rangers Marián Gáborík, ktorý bol pred rokom na 20. mieste.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona