Chapecoense štyri mesiace po leteckej tragédii znovu absolvuje cestu do Medellínu

NETKY.SK • 28 Marec 2017, 11:33 • 2 min
Chapecoense štyri mesiace po leteckej tragédii znovu absolvuje cestu do Medellínu

SAO PAULO - Futbalisti Chapecoense si zmerajú sily s kolumbijským Atléticom National štyri mesiace po leteckej tragédii, ktorá pripravila o život až na niekoľko výnimiek celý káder aj realizačný tím brazílskeho klubu.

slovakia

left justify in out

Pád lietadla pri Medellíne zmaril finále juhoamerického pohára Copa Sudamericana medzi tými istými mužstvami a súper so súhlasom kontinentálnej konfederácie CONMEBOL z úcty k obetiam daroval trofej Chapecoense.

 

Teraz je čas na súboj o trofej Recope Sudamericana, teda juhoamerickú obdobu superpohára a Chapecoense sa opäť vydajú na cestu do Medellínu, kde ich bude hostiť úradujúci držiteľ Pohára osloboditeľov. Prvý zápas sa však tentoraz uskutoční na brazílskej pôde 4. apríla. Odveta je na programe 10. mája. Termíny potvrdili oba kluby.

Chapecoense potrebovalo od CONMEBOL výnimku pre svoj štadión, do Areny Condy sa totiž vojde iba 22-tisíc divákov, požadovaná kapacita na zápas tohto formátu je 40-tisíc. Obyvatelia mesta údajne chystajú poďakovanie Atléticu Nacional za prejavy solidarity v ťažkých chvíľach.

Pri tragédii 28. novembra 2016 zahynulo 19 hráčov Chapecoense, zo 77 pasažierov celkovo 71 ľudí vrátane členov realizačného tímu a klubových predstaviteľov. Prežili len traja futbalisti - obranca Neto, brankár Jackson Follmann a krídelník Alan Ruschel.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies