Chapecoense skladá nový tím, vyberá si z 90 futbalistov

NETKY.SK • 4 Január 2017, 11:22 • 2 min
Chapecoense skladá nový tím, vyberá si z 90 futbalistov

Rio de Janeiro - Brazílsky futbalový klub AF Chapecoense plánuje pred novou sezónou získať približne 20 hráčov do svojho tímu. Lietadlo s hráčmi brazílskeho tímu sa 28. novembra cestou na zápas do Kolumbie zrútilo. Pri nehode zomrelo 71 ľudí, vrátane takmer kompletného tímu Chapecoense. Z družstva zostali iba obrancovia Neto, Alan Ruschel a náhradný brankár Jackson Follmann.

slovakia

left justify in out

Výkonný riaditeľ klubu Rui Costa očakáva, že sa trojica futbalistov opäť vráti do tímu. "Žiaden hráč nebude nosiť v tejto sezóne dres, ktorý mal na sebe Neto, Ruschel a Follmann. Skôr ako poctu očakávame, že Alan a Neto si opäť na seba navlečú dres. Follmann sa bohužiaľ nemôže vrátiť, ale určite sa nejakým spôsobom začlení medzi nás," dodal zástupca klubu.

 

Chapecoense začalo s tvorbou nového tímu, už 26. januára ho doma čaká prvý zápas nového ročníka brazílskej najvyššej súťaže. "Pozreli sme sa na 90 hráčov, následne sme zúžili výber na päťdesiatku futbalistov, aby sme vytvorili zoznam 37 hráčov. Máme pripravenú skupinu na predsezónnu prípravu, očakávame v nej 25 až 27 hráčov. Uchýlili sme sa k hosťovaniam. Mnoho klubov nám chce v tomto smere pomôcť," citovala stanica BBC výkonného riaditeľa Chapecoense.

 

V piatok začína tím s prípravou na novú sezónu, okrem nových posíl sa zapoja do tréningového procesu hráči, ktorí necestovali do Kolumbie a členovia juniorského družstva. Klub zároveň odmietol trojročnú ochranu od zostupu z brazílskej Serie A.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies