Chapecoense oficiálnym víťazom Copa Sudamericana

NETKY.SK • 6 December 2016, 07:02 • 2 min
Chapecoense oficiálnym víťazom Copa Sudamericana

ASUNCIÓN - Oficiálnymi víťazmi juhoamerickej pohárovej súťaže Copa Sudamericana sa po leteckej tragédii v Kolumbii stali futbalisti AF Chapecoense.

slovakia

left justify in out

Oznámila to Juhoamerická futbalová konfederácia (CONMEBOL), ktorá vyhovela žiadosti finálového súpera Atlético Nacional Medellín. Lietadlo s hráčmi brazílskeho tímu sa zrútilo počas cesty na odvetu finále do Kolumbie.

 

Na konto Chapecoense poputujú dva milióny dolárov, za svoj mimoriadny akt Fair Play dostane kolumbijský klub polovicu z tejto sumy. Pri leteckom nešťastí zomrelo celkovo 71 osôb, z toho 19 futbalistov. Pád lietadla minulý pondelok z výšky 3300 metrov ako zázrakom prežilo šesť ľudí - traja futbalisti, dvaja členovia posádky a jeden novinár. V sobotu sa s obeťami tragédie na štadión v meste Chapecó prišlo napriek hustému dažďu rozlúčiť približne 20.000 ľudí. Informovala o tom agentúra dpa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies