Chaotické dianie v snemovni ostro kritizoval aj líder ANO Andrej Babiš

NETKY.SK • 25 Júl 2014, 18:22 • 2 min
Chaotické dianie v snemovni ostro kritizoval aj líder ANO Andrej Babiš

PRAHA - Totálne znechutenie z dnešného diania v českej Poslaneckej snemovni vyjadril líder koaličného hnutia ANO a minister financií ČR Andrej Babiš.

slovakia

left justify in out

"To, čo sa tu deje, je úplne škandálne. Nečudujem sa ľuďom, že pohŕdajú politikmi. Ospravedlňujem sa voličom, že tu musím byť. Je to nechutné a keby som mal dobrého náhradníka, tak okamžite odstúpim, aby som to nemusel počúvať," cituje Babišove slová internetový server iDNES.cz.
     

Neskôr to podľa spravodajskej televízie ČT24 doplnil slovami, že náhradníka by zrejme našiel, ale do politiky vstúpil so zámerom niečo zmeniť, nie s cieľom počúvať "tie kecy a rôzne osočovanie".
     

Netradičné rokovanie a predovšetkým hlasovanie o návrhu zákona, ktorý by výrazne znížil spotrebné dane, bude mať dohru na Ústavnom súde ČR, na ktorý sa chystá so sťažnosťou obrátiť opozičná Občianska demokratická strana (ODS).
     

Podľa jej názoru sa o návrhu, ktorý snemovňa najskôr schválila v podobe nehodiacej sa koalícii, opakovane hlasovať nemalo.
     

Vládnuca koalícia dnes napokon po dvojdňových ťahaniciach presadila tzv. zelenú naftu pre poľnohospodárov, avšak napokon zrušila pôvodne schválený návrh, ktorý by znížil zdanenie benzínu a nafty.
     

Nielen poslanci ODS, ale aj ich kolegovia z TOP 09 a Úsvitu priamej demokracie na protest proti chaosu na rokovaní snemovne opustili jej priestory.
     

Pavel Kováčik z KSČM označil dnešok v snemovni za jeden z najhorších dní počas celej jeho politickej dráhy so zdôvodnením, že sa nerešpektujú základné práva a princípy. Na margo údajného porušenia rokovacieho poriadku jedným z predstaviteľov koalície však poznamenal, že sa ho v minulosti dopúšťali aj v terajšie opozičné stredopravé strany.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies