Chaos v nemeckom Berlíne: Rýchlodráhy ochromili podpaľači!

NETKY.SK • 30 August 2014, 11:55 • 2 min
Chaos v nemeckom Berlíne: Rýchlodráhy ochromili podpaľači!

BERLÍN - Tisíce používateľov berlínskej mestskej rýchlodráhy čelia už od štvrtka chaosu v dôsledku podpaľačského útoku, ku ktorému sa hlásia prívrženci radikálnej ľavice.

slovakia

left justify in out

Podľa denníka Berliner Zeitung páchatelia podpálili káblové vedenie medzi stanicami Treptower Park a Ostkreuz, čím spôsobili prerušenie premávky na piatich linkách takzvaného S-Bahnu. Nemecké štátne železnice, ktoré systém prevádzkujú, po zistení rozsahu poškodenia oznámili, že opravy budú trvať až do nedele, a mnohí cestujúci sú tak naďalej nútení využívať náhradnú dopravu. Berlínsky policajný hovorca Klaus Schubert v piatok informoval, že radikálni ľavičiari sa k činu priznali prostredníctvom správy na internete, podľa ktorej chceli týmto spôsobom upozorniť na podmienky života nelegálnych imigrantov v krajine. Berlínsky S-Bahn prepraví počas bežného dňa vyše milióna cestujúcich.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona