Chaos na železnici v Londýne musela riešiť privolaná polícia

NETKY.SK • 28 December 2014, 11:32 • 2 min
Chaos na železnici v Londýne musela riešiť privolaná polícia

LONDÝN - Čiastočné uzavretie dvoch najvyťaženejších železničných staníc v Londýne, King's Cross a Paddington, skomplikoval príchod zimného počasia a snehu do Británie.

slovakia

left justify in out

Davy rozhnevaných cestujúcich na hlavnej železničnej trati v Londýne, ktorým povedali, že sa do vlaku nedostanú, musela pacifikovať polícia a šéf železničnej spoločnosti Robin Gisby sa verejne ospravedlňoval cestujúcej verejnosti za to, že ich železnica pre technické problémy sklamala.
      

Podľa webovej stránky BBC železnica nestihla naplánované opravy v ohlásenom termíne, čo vážne narušilo železničnú dopravu v Londýne a totálne upchalo najbližšiu stanicu Finsbury park. Železnica povedala desiatkam tisíc frustrovaných cestujúcich, že musia cestovať autobusom alebo autom alebo inokedy.
      

Šéf železničnej spoločnosti Robin Gisby sa im za "hrozné narušenie" dopravy o Vianociach  ospravedlňoval. Obhajoval však uzavretie staníc potrebnými opravami.
      

Minister dopravy Patrick McLoughlin požadoval od železničnej spoločnosti vysvetlenie. Tá odporučila vyhnúť sa pri cestovaní spomínaným staniciam.
      

Meškania naberali aj vlaky prichádzajúce do Londýna, ktoré museli dlho čakať, kým sa pre nich uvoľní nástupište v stanici Finsbury Park. 
      

Situáciu skomplikovalo sneženie, ktoré vážne narušilo cestnú dopravu. Meteorologický úrad varoval pred mrazom, v častiach Škótska majú podľa predpovedi klesnúť teploty na mínus desať stupňov Celzia.
      

Čakajúci cestujúci sa ponosovali na nedostatok informácií, mnohí cestovali s deťmi a batožinou a ako povedala jedna staršia pani, "nie sme všetci na Twitteri". Preplnené nástupištia znamenali, že ľudia nemohli nastúpiť do vlaku, na ktorý mali lístok, ani vystúpiť, keď potrebovali. Tým, ktorí sa do prepchatej budovy nedostali, bolo zima, informovala BBC.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies